Prajitura Kinder Pingui

de lacrimioara in Prajituri, 1 Aug 2011 | 15268 vizualizari

 

Am revenit dupa cateva luni de absenta cu o reteta cunoscuta e o prajitura delicioasa pe care eu o ador, cum a venit vara am fost mai mult pe la mare cum stau la 30 minute de ia profit din plin si am fost cam ocupata.Chiar mi-a fost dor de bucataras cat am lipsit si am revenit cu drag abia astept sa impartasesc cu voi retetele.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua mari sau 5 mai mici,
  • 100 grame faina,
  • 100 grame zahar,
  • 2 linguri gris,
  • 2 linguri miere,
  • 50 grame cacao
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 ml ulei,
  • 100 ml lapte,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 400 grame frisca lichida,
  • 1 intaritor de frisca,
  • 150 ml lapte condensat,
  • 2 linguri de miere,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • 4-5 foi gelatina.
  • Glazura 1:
  • 100 grame ciocolata cu lapte,
  • 50 grame unt,
  • 1 lingura ulei.
  • Glazura 2 e la fel ca prima. aceasta glazura  adica ultima se pune deasupra.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Pingui:

Galbenusurile se bat bine cu zaharul si vanilia. Treptat se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt.Se adauga treptat laptele, uleiul si mierea apoi si pudra de cacao

Separat se bat albusurile spuma cu sarea. Cele doua compoziti se amesteca cu o spatula.

Acest amestec se imparte in doua si se coc 2 foi la foc mediu 20 minute; se face proba cu scobitoarea.

Crema. preparare:

Frisca se bate cu intaritorul  bine bine.

Se adauga mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat

Foile de gelatina se imoaie 5 minute in putina apa apa dupa care se pun la baie de abur pana se dizolva

Se lasa un minut sa se raceasca dupa care se amesteca cu crema bine  de tot .

Punem  crema la frigider  dupa care ne ocupam de glazura

Preparare.

Ciocolata se topeste in baie marina se adauga untul si uleiul

  O dam la racit, o facem si pe cealalta si le lasam la racit putin.

Asamblare:blat,crema,prima glazura, restul de crema,blat  si  a doua glazura.

Se pune la frigider pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Kinder Pingui 118685
retete culinare - Prajitura Kinder Pingui 118686

COMENTARII (23)

alina2605 1

29.01.2014, 16:22

ce dimensiune are tava in care ai copt foile? multumesc

lacrimioara 1

30.01.2014, 12:56

tava avea 20/30 cam asa cu placere

Dianora 1

02.02.2014, 16:45

Delicioasa prajitura!Am facut-o doar ca mie imi plac dulciurile mai aromate si atunci am adaugat 2 fiole de esenta de rom in blat si 2 esente de vanilie in crema.Recomand reteta tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S