Prajitura "Kinder Pinguin"

de miremirc in Prajituri, 5 Dec 2012 | 26147 vizualizari

 

Aceasta prajitura este pentru cei care poarta numele Sfantului Nicolae si pentru toti cei care citesc acest site !! La multi ani cu sanatate multa !!!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 lg gris
  • 5 lg faina
  • 5 lg cacao
  • 5 lg miere
  • 15 g praf de copt (1,5 plicuri)
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • Crema :
  • 700 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca (sau 1 plic gelatina granulata)
  • 3 lg lapte condensat (sau la conserva sau chiar lapte)
  • 2 lg miere
  • 1 lg esenta de vanilie
  • Glazura 1 (peste crema) :
  • 120 g ciocolata
  • 70 g unt
  • 1 lg apa
  • 2 lg ulei
  • Glazura 2 (decor) :
  • 220 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 3 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 1 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Kinder Pinguin":

Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam galbenusurile, zaharul, si zaharul vanilat, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copt, cacao si gris. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei linguri, amestecand de jos in sus, de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 blaturi intr-o forma dreptunghiulara (32*35 cm) , care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetata-o cu hartie de copt.

Crema : mixam smantana pentru frisca pana se intareste (sau frisca lichida), , adaugam praful de intaritor pentru frisca, mierea, laptele condensat si esenta de vanilie. Daca folositi smantana pentru frisca, mai adaugati 3 lg zahar pudra. Jumatate din crema o intindem peste primul blat.

Glazura 1 (peste crema) : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu , pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Aceasta glazura o intindem peste jumatatea de crema intinsa peste primul blat si o dam la rece pana se intareste (fiind frig, am scos-o afara si in 10 minute s-a intarit ;) ) - altfel riscam sa se amestece cu crema.

Peste glazura 1 intarita , intindem restul de crema .

Asezam blatul al doilea si pregatim glazura 2.

Glazura 2 ( decor ) : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana se omogenizeaza, la fel ca pentru glazura 1.Lasam glazura 2 putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste blatl al doilea si dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

Dupa ce prajitura a stat ceva vreme la rece. o taiem cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Absolut delicioasa ! :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Kinder Pinguin" 192248
retete culinare - Prajitura "Kinder Pinguin" 192249
retete culinare - Prajitura "Kinder Pinguin" 192250
retete culinare - Prajitura "Kinder Pinguin" 192251
retete culinare - Prajitura "Kinder Pinguin" 192252
retete culinare - Prajitura "Kinder Pinguin" 192253
retete culinare - Prajitura "Kinder Pinguin" 192254

COMENTARII (23)

antohya 1

06.12.2012, 16:52

asta da e cea mai buna

Ubulika 1

08.12.2012, 11:42

babi5 1

17.12.2014, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S