Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200

de deyutzky in Prajituri, 19 Iun 2014 | 5700 vizualizari

 

Am gasit zilele trecute in Mega Image acea ciocolatica KISS cu spuma de capsuni pe care o mancam cu pofta in copilarie si n-am rezistat pana nu mi-am luat 2 bucati:))) Le-am terminat imediat! Ehhh si daca pofta tot a ramas, m-am gandit eu cum sa o potolesc cu o prajiturica facuta acasa care sa inlocuiasca delicioasa ciocolatica :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa minerala/lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta rom
  • Spuma de capsuni:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • aprox 350 gr capsuni
  • zahar pudra dupa gust
  • Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Decor: capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200:

Albusurile le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam.

Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom.

Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava de chec.

Lasam foile la racit.

Spuma de capsuni:

Curatam capsunile de codite si le spalam bine. Le punem la robot impreuna cu zaharul si le mixam. Frisca o mixam bine impreuna cu intaritorul dupa care o amestecam cu piureul de capsuni si o dam la frigider.

Tapetam o tava de chec cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea zaharului cu apa si esenta de rom.

Adaugam jumatate din cantitatea de spuma de capsuni, continuam cu al 2 blat pe care il insiropam, punem si a 2 a jumatate de spuma si terminam cu al 3lea blat pe care il insiropam.

Dam tava la frigider pentru minim 1 ora. Rasturnam prajitura pe un platou si indepartam folia alimentara.

Topim pe baie de aburi ciocolata si turnam treptat frisca lichida pana ajungem la consistenta dorita. Lasam putin la racit si apoi imbracam prajitura cu glazura. 

Ornam cu capsuni.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200 327396
retete culinare - Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200 327397
retete culinare - Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200 327398
retete culinare - Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200 327399
retete culinare - Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200 327400

COMENTARII (41)

Aletta 1

25.07.2016, 14:59

de vis :"> :">

AlexTeacher 1

01.08.2016, 10:24

Mi-ai adus aminte de copilarie ! felicitari ! au in mega image ciocolata kiss????

deyutzky 1

01.08.2016, 10:51

Multumesc, Alex! Din cate stiu inca este la Mega Image...sau cel putin, era, acum 1-2 luni cand am cumparat eu ultima data. Am sa trec astazi sa verific sa-ti spun exact.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!