Prajitura Krantz

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Dec 2012 | 57855 vizualizari

 

O prajitura pe gustul meu, dulce si cremoasa, cu care "ma satur":)) nefiind nevoie sa mananc jumatate de tava ca sa simt ca pap ceva dulce, doua patratele fiind suficiente :P.Usor migaloasa, dupa ce am terminat de asamblat am zis ca n-o mai fac niciodata :)), dar merita ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 12 albusuri
  • 300 gr nuca macinata
  • 3 linguri amidon
  • 24 linguri zahar
  • Crema
  • 12 galbenusuri
  • o cana zahar pudra
  • 300 gr unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • Krantz
  • 200 gr nuci
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krantz:

Vom preparara 3 foi.

Pentru o foaie vom mixa spuma 4 albusuri apoi vom adauga in ploaie 8 linguri de zahar si vom mixa pana ce zaharul este complet topit.

Adaugam 100 gr nuca macinata si o lingura amidon (sau faina) si omogenizam usor.

Pregatim o tava de 20/30 cm pe care o tapetam cu hartie pentru copt pe care o ungem cu unt.

Cu ajutorul unei linguri distribuim compozitia uniform pe hartia de copt.

Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem 15 minute la foc mediu apoi intredeschidem usa cuptorului si mai coacem 5 minute. Aici depinde de cuptorul fiecaruia, foile trebuie sa fie aurii si crocante la suprafata. Poate fi necesar sa le coaceti chiar numai cu usa cuptorului intredeschisa.

Nu le dezlipiti de hartie, o veti face la asamblarea prajiturii.

Procedati la fel si cu celelalte doua foi.

Pentru crema frecati intr-un bol metalic galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugati laptele, omogenizati si puneti vasul pe baie de abur.

Amestecati continuu cam..20 minute (migalos, nu? :))) )pana obtineti un amestec cremos, legat.

Raciti complet amestecul de galbenusuri, adaugati zaharul vanilat si puneti  cate o lingura peste untul batut spuma, mixand usor sa se omogenizeze bine.

Krantz - prajiti usor nuca.

Caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adaugati nuca prajita. Amestecati cateva secunde pe foc.

Intindeti amestecul pe o bucata de folie de aluminiu si lasati sa se raceasca.

Rece il tocati cu un cutit (se face mizerie...stiu :)) ).

Eu am dat o parte din nuca caramelizata prin masina de tocat.

Asamblare

Asezati prima foaie, intindeti uniform 1/3 din crema, dezlipiti hartia usor si asezati si a doua foaie (daca nu va descurcati asezati foaia cu tot cu hartie peste cealalta foaie unsa (printr-o miscare ferma, de rasturnare ,apoi dezlipiti mai usor hartia).

Ungeti cu crema, asezati si ultima foaie pe care intindeti crema ramasa apoi distribuiti uniform nuca caramelizata.

Pastrati prajitura la rece si o portionati in momentul servirii.

 Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krantz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Noapte venetiana"