Prajitura Krantz

de mari_sasi in Prajituri, 16 Iun 2013 | 12399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 4 lg ulei
  • un praf sare
  • CREMA:
  • 4 cani lapte
  • 1 cana zahar
  • 8 lg faina
  • 1 pachet unt
  • DECOR:
  • 300 gr nuca
  • 150 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krantz:

BLAT: 

-albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul (ca pt bezea)

-galbenusurile se freaca cu uleiul,apoi se adauga peste albusuri impreuna cu faina (cernuta)

-pentru copt am folosit tava 32/44 si am copt la 150 gr pt 30-40 minute

CREMA:

-2 cani de lapte impreuna cu 1 cana zahar se pun  la fiert

-separat intr-un bol se amesteca 2 cani de lapte cu 8 lg faina si se mixeaza apoi se adauga peste laptele fiert si se tine la foc mic pana se ingroasa

-untul se bate spuma si se amesteca cu aceasta compozitie cand este aproape rece

Nuca se baga intr-o tava la cuptor apoi se toaca marunt. Separat se topeste zaharul apoi se adauga si nuca si se lasa la racit (se scoate pe un tocator). Cand s-a racit se poate toca cu un cutit.

Foaia se taie in 2 buc iar modul de asamblare este urmatorul: foaie, crema, nuca, foaie, crema,nuca.

 

TIPS-URI

1

KRANTZ

2

PRAJITURA CU NUCA

3

PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Krantz-0
Prajitura Krantz-1
Prajitura Krantz-2

COMENTARII (11)

Sim0na 1

17.06.2013, 14:14

buna prajitura!

diaconta 1

17.06.2013, 14:34

o prajitura foarte buna

deyutzky 1

11.12.2013, 22:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04