Prajitura Krantz

de vio_dreams in Prajituri, 15 Noi 2013 | 122446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 300 gr miez nuca
  • 6 linguri faina
  • pentru crema:
  • 10 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 gr unt
  • pentru krantz:
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr miez nuca
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krantz:

Batem albusurile spuma tare.

Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

Macinam miezul de nuca si il punem peste albusurile batute.

Omogenizam cu ajutorul unei spatule.

Adaugam faina, putin cate putin si incorporam.

Tapetam tava cu hartie de copt ( atentie, obligatoriu veti folosi hartie de copt!) Impartim aluatul in trei parti egale si intindem o parte in tava pe hartie de copt, dupa care il nivelam cu o spatula.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe margine. Coacem toate trei blaturile si le lasam deoparte sa se raceasca pe hartie.

Batem galbenusurile cu zaharul  pana compozitia devine cremoasa.

Punem galbenusurile pe foc si amestecam continuu pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Batem spuma untul si incorporam crema de galbenusuri rece, putin cate putin pana obtinem o crema consistenta.

Desprindem hartia de copt de pe blat. Ca sa fie mai usor le puteti intoarce cu fata in jos.

Asezam primul blat pe o tava.

Crema o impartim in trei parti egale. Intindem o parte peste primul blat in strat uniform.

Continuam astfel si ultimul strat de crema il vom pune deasupra, peste ultimul blat.

Caramelizam zaharul tos intr-o craticioara. Atentie sa nu il ardeti fiindca va deveni amar. Cand zaharul este caramelizat adaugam nucile si mai lasam 1 minut pe foc amestecand astfel incat toate nucile sa fie trecute prin caramel.

Intindem in strat subtire pe o hartie de copt nucile caramelizate si le lasam sa se raceasca. Le rupem bucati.

Le macinam apoi la robot si presaram deasupra prajiturii, acoperind in intregime stratul de crema.

Dam la frigider pentru cel putin cateva ore, apoi le taiem cu un cutit bine ascutit.

 

TIPS-URI

1

Dimensiunile tavii: 25*35.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Krantz 278403
retete culinare - Prajitura Krantz 278404
retete culinare - Prajitura Krantz 278405
retete culinare - Prajitura Krantz 278406
retete culinare - Prajitura Krantz 278407
retete culinare - Prajitura Krantz 278408
retete culinare - Prajitura Krantz 278409
retete culinare - Prajitura Krantz 278410
retete culinare - Prajitura Krantz 278411
retete culinare - Prajitura Krantz 278412
retete culinare - Prajitura Krantz 278413
retete culinare - Prajitura Krantz 278414
retete culinare - Prajitura Krantz 278415
retete culinare - Prajitura Krantz 278416
retete culinare - Prajitura Krantz 278417
retete culinare - Prajitura Krantz 278418
retete culinare - Prajitura Krantz 278419
retete culinare - Prajitura Krantz 278420
retete culinare - Prajitura Krantz 278421
retete culinare - Prajitura Krantz 278422

COMENTARII (30)

korina 1

21.12.2013, 14:43

buna,praf de copt nu se pune deloc?

korina 1

21.12.2013, 23:09

n am mai avut rabdare sa astept raspunsul,asa k am facut o asa cum era scris, si trebuie sa va spun ca a iesit foarte buna,a devenit preferata familiei,e chiar usoara de preparat,va multumesc mult pt reteta asta minunata!

Panacris 1

19.02.2014, 13:32

Delicioasă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L