Desert prajitura Krantz

de vio_dreams in Prajituri, 15 Noi 2013 | 152737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 300 gr miez nuca
  • 6 linguri faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 gr unt
  • Krantz:
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr miez nuca
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Krantz:

Blat: Batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Macinam miezul de nuca si il punem peste albusurile batute. Omogenizam usor cu ajutorul unei spatule. Adaugam faina, putin cate putin si incorporam lejer, de jos in sus.

Tapetam tava cu hartie de copt (atentie, obligatoriu veti folosi hartie de copt!) Impartim aluatul in trei parti egale si intindem o parte in tava pe hartie de copt, dupa care il nivelam cu o spatula. Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe margine. Coacem toate trei blaturile pe rand si le lasam deoparte sa se raceasca pe hartie.

Crema: Batem galbenusurile cu zaharul  pana compozitia devine cremoasa. Punem galbenusurile pe foc si amestecam continuu pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Batem spuma untul si incorporam crema de galbenusuri rece, putin cate putin pana obtinem o crema consistenta.

Asamblare: Desprindem hartia de copt de pe blat. Ca sa fie mai usor le puteti intoarce cu fata in jos.

Asezam primul blat pe o tava. Crema o impartim in trei parti egale. Intindem o parte peste primul blat in strat uniform.

Continuam astfel si ultimul strat de crema il vom pune deasupra, peste ultimul blat.

Krantz: Caramelizam zaharul tos intr-o craticioara. Atentie sa nu il ardeti, fiindca va deveni amar! Cand zaharul este caramelizat adaugam nucile si mai lasam 1 minut pe foc amestecand astfel incat toate nucile sa fie trecute prin caramel.

Intindem in strat subtire pe o hartie de copt nucile caramelizate si le lasam sa se raceasca. Le rupem apoi bucati.

Le macinam apoi la robot si presaram deasupra prajiturii, acoperind in intregime stratul de crema.

Dam la frigider pentru cel putin cateva ore, apoi le taiem cu un cutit bine ascutit.

TIPS-URI

1

Dimensiunile tavii: 25*35.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

korina 1

21.12.2013, 14:43

buna,praf de copt nu se pune deloc?

korina 1

21.12.2013, 23:09

n am mai avut rabdare sa astept raspunsul,asa k am facut o asa cum era scris, si trebuie sa va spun ca a iesit foarte buna,a devenit preferata familiei,e chiar usoara de preparat,va multumesc mult pt reteta asta minunata!

Panacris 1

19.02.2014, 13:32

Delicioasă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem si nuca