Prajitura "Krem a la Krem"

de Dea_Dea in Prajituri, 4 Sep 2013 | 37327 vizualizari

 

O prajitura foarte buna !

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • CREMA
  • 200 ml lapte rece
  • 200 ml frisca
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • GLAZURA
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Krem a la Krem":

Blat:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile , se omogenizeaza , iar la final plicul de Creme Ole. Se pune in tava cu hartie de copt (20x30), se da la cuptor 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Laptele , frisca si plicul de Creme Ole, se bat impreuna.

Glazura:

Se pun in ibric la topit pe abur, se lasa 1-2 minute la racit.

Asamblare:

Se pune blatul pe un platou, se pune crema si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

In reteta de crema se pun 2 linguri de coniac, dar cum n-am avut eu am pus rom.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Krem a la Krem"-0
Prajitura "Krem a la Krem"-1
Prajitura "Krem a la Krem"-2
Prajitura "Krem a la Krem"-3
Prajitura "Krem a la Krem"-4
Prajitura "Krem a la Krem"-5
Prajitura "Krem a la Krem"-6
Prajitura "Krem a la Krem"-7
Prajitura "Krem a la Krem"-8
Prajitura "Krem a la Krem"-9

COMENTARII (34)

diaconta

diaconta 1

04.09.2013, 22:36

o prajitura care-mi place

Dea_Dea

Dea_Dea 1

04.09.2013, 22:53

Rux

Rux 1

04.09.2013, 22:55

E o prajitura minunata...o faceam atat de des inainte...insa a trebuit sa renunt...am alergie la prafurile din crema la rece ...o iubeam pur si simplu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!