Prajitura Krem a la Krem

de Gicuta in Prajituri, 13 Feb 2015 | 17716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • Glazura:
  • 2 linguri apa (lapte)
  • 2 linguri zahar
  • 200 g ciocolata
  • 100 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krem a la Krem:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate  dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful crem ole de ciocolata si se mai bate un pic cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt. Se coace la foc mediu cam 25-30 minute. Se lasa la racit.

Crema:

Se bate frisca si se adauga plicul de creme ole de vanilie

Glazura:

Se infierbinta apa, se adauga zaharul amestecand. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecand pana se topeste si untul. Se lasa la racit.

Asamblare:

Peste blatul racit se aseaza crema iar peste aceasta, glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

13.02.2015, 20:40

Teo 1

13.02.2015, 22:44

Imi place,mai ales ca ai simplificat totul!

amalia21 1

12.04.2015, 10:53

Foarte buna! Dar de ce nu am putut sa o tai frumos? Crema mi s-a cam lipit de cutit si nu a aratat prea frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel