Prajitura Krem a la Krem

de Gicuta69 in Prajituri, 13 Feb 2015 | 9083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • Glazura:
  • 2 linguri apa (lapte)
  • 2 linguri zahar
  • 200 g ciocolata
  • 100 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krem a la Krem:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate  dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful crem ole de ciocolata si se mai bate un pic cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt. Se coace la foc mediu cam 25-30 minute. Se lasa la racit.

Crema:

Se bate frisca si se adauga plicul de creme ole de vanilie

Glazura:

Se infierbinta apa, se adauga zaharul amestecand. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecand pana se topeste si untul. Se lasa la racit.

Asamblare:

Peste blatul racit se aseaza crema iar peste aceasta, glazura de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Krem a la Krem 366684
retete culinare - Prajitura Krem a la Krem 366685

COMENTARII (10)

Rocsi 1

13.02.2015, 20:40

Teo 1

13.02.2015, 22:44

Imi place,mai ales ca ai simplificat totul!

amalia21 1

12.04.2015, 10:53

Foarte buna! Dar de ce nu am putut sa o tai frumos? Crema mi s-a cam lipit de cutit si nu a aratat prea frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S