Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

de Corinuta in Prajituri, 1 Feb 2014 | 33315 vizualizari

 

Au trecut 4 ani de cand m-am inscris pe acest site vesel care creeaza dependenta. Au fost 4 ani frumosi, in care mi-am facut multi prieteni, oameni dragi cu care am impartit bune si rele, chiar daca nu i-am intalnit nicioadata. Au fost si cateva pauze in activitatea mea pe site, dar de fiecare data cand m-am intors am fost primita cu bratele deschise de aceeasi oameni frumosi si buni si chiar si de catre noii bucatarasi care nu ma cunosteau. Vreau sa va multumesc tuturor pentru ca existati si pentru ca imi faceti viata mai frumoasa! :X
V-am adus si-o prajitura, ca sa nu vin cu mana goala la ceas de sarbatoare :D Am ales o prajitura foarte cunoscuta aici pe sait si incercata de foarte multi dintre bucatarasi, tocmai pentru ca e foarte buna! Am facut-o de mai multe ori si recunosc ca prefer varianta simpla, ca asta sunt eu: imi plac lucrurile simple!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 2 linguri afinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro:

Prima data se pregateste blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de Creme Ole, treptat, mixand bine dar la viteza mica pana se omogenizeaza.

Intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute la 180 de grade. Blatul este copt daca atunci cand il apesi cu degetul si adancitura dispare imediat. Daca adancitura ramane, mai trebuie lasat putin la cuptor. Cand e gata, se lasa blatul sa se raceasca.

Pentru crema: se amesteca frisca cu laptele intr-un bol, se adauga praful de Creme Ole de vanilie si se mixeaza cateva minute pana se intareste crema. Se intinde peste blatul racit si se niveleaza apoi se da la frigider.

Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca intr-o craticioara la foc potrivit pe aragaz sau intr0un bol in cuptorul cu microunde, se amesteca bine ingredientele, iar la sfarsit se adauga afinata. Se toarna glazura peste prajitura racita, apoi se da din nou la frigider pana se intareste glazura.

Se portioneaza si se serveste. Va garantez ca nu va puteti opri la o bucatica :)

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de afinata puteti folosi visinata sau coniac, nu e neaparat necesara, doar ca mie mi se pare ca ii da glazurii un gust aparte

2

la crema puteti folosi si creme ole de capsuni sau de ciocolata, dar eu prefer varianta aceasta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro 295079
retete culinare - Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro 295080
retete culinare - Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro 295081
retete culinare - Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro 295082
retete culinare - Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro 295083
retete culinare - Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro 295084
retete culinare - Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro 295086
retete culinare - Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro 295087

COMENTARII (91)

Corinuta 1

06.02.2014, 08:30

Nadina, draga mea, multumesc din suflet! Te pup cu mare drag!

Giana 1

09.03.2015, 12:25

Am facut si eu, foarte buna
Felicitari

Ferrroalina 1

11.07.2015, 15:57

Am facut si eu si a iesit delicioasa!!!!Am vazut la magazin glazura de caramel la plic...crezi ca as putea sa folosesc data viitoare?a mai incercat careva?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D