Prajitura la minut

de adasev12 in Prajituri, 13 Iul 2012 | 4879 vizualizari

 

un dulce rapid de facut si pe timp de criza...din nevoia de dulce si cu putine ingrediente la indemana...

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • 2 lg crema de alune
  • 125 g margarina vegetala
  • 2 lg zahar
  • o esenta de rom
  • un plic de crema de ciocolata cu rom
  • 200 ml lapte fiert si racit
  • jumatate de pepene galben
  • cateva necatrine
  • 2 plicuri de gelatina pudra
  • 2 lg zahar
  • 2 lg dulceata de caise sau piersici
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la minut:

Blatul de biscuiti: biscuitii se baga la robot si se maruntesc, se adauga margarina topita la temperatura camerei, crema de alune, zaharul si esenta de rom. Se omogenizeaza totul foarte bine. Se pune blatul intr-o tava sau o cutie de plastic, cum am facut eu, din lipsa se tava cu cerc care se deschide...se niveleaza frumos cu o lingura si se lasa la frigider o ora.

Crema se prepara conform instructiunilor de pe plic, la rece.

Se scoate blatul de biscuiti, se pune dulceata de caise, se niveleaza frumos, apoi se pune crema si se da iar la rece o ora.

Pepenele galben se taie cubulete si se pune in robot cu 2 linguri de zahar, se face o pasta fina. Gelatina de hidrateaza cu foarte putina apa, cat sa se dizolve, se pune pepenele pasta si se pune pe foc, se lasa sa dea doua trei clocote, apoi se lasa la racit.

Peste prajitura, adica peste crema se pun felii de nectarina, apoi se toarna pireul de pepene la o temperatura suportabila, adica nu fierbinte. Se lasa la frigider inca o ora macar, apoi se poate servi...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la minut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adasev12 1

13.07.2012, 15:38

antici_gabitza...multumesc
gurita_ta...
onesta, nu stiu ce sa zic...e f apos pepenele rosu...eu pepene galben aveam in casa si asa mi-a venit...mai degraba cu piersici ar merge...

Sim0na 1

13.07.2012, 21:12

Daca are pepene galben, este pe gustul meu!

Rocsi 1

13.07.2012, 22:11

Buna in sezonul cald, si nu numai

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara cu fructe