Prajitura Lamaita

de lia maria in Prajituri, 10 Dec 2010 | 24137 vizualizari

 

Am descoperit aceasta prajitura in revista: Libertatea pentru femei Retete. Si pentru ca “mi-a facut cu ochiul” am incercat-o. Este un deliciu!!! Dulce, acrisora, aromata si racoritoare, foarte, foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 g branza dulce
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru glazura:
  • 850ml suc de portocale (8 portocale mari)
  • 2 budinci vanilie
  • 5 linguri zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Pentru blat:

Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul apoi adaugam uleiul putin cate putin amestecand in continuu. Punem faina amestecata cu praful de copt, omogenizam si lasam la o parte. Batem albusurile spuma tare si ajutandu-ne de o paleta, incorporam usor, albusul in aluat. Pregatim o tava de 32/24cm, cu hartie de copt, golim aluatul, il nivelam si-l dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 25’. Se lasa apoi la racit.

Pentru crema: 

Frecam untul cu zaharul, adaugam branza, esenta si coaja de lamiae si omogenizam.

Peste blatul racit, intindem uniform crema de branza si dam prajitura la rece pentru cel putin 1h.

Pentru glazura:

Din sucul optinut de la 8 portocale mari, in care adaugam zaharul si prafurile de budinca, obtinem glazura. Se lasa putin la racit, apoi o intindem peste prajitura.

O dam dinnou la rece pentru maximum 2h, dupa care o portionam si o servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Lamaita 69917
retete culinare - Prajitura Lamaita 69918
retete culinare - Prajitura Lamaita 69919
retete culinare - Prajitura Lamaita 69920
retete culinare - Prajitura Lamaita 69921
retete culinare - Prajitura Lamaita 69922
retete culinare - Prajitura Lamaita 69923
retete culinare - Prajitura Lamaita 69924
retete culinare - Prajitura Lamaita 69926
retete culinare - Prajitura Lamaita 69927
retete culinare - Prajitura Lamaita 69928
retete culinare - Prajitura Lamaita 69929
retete culinare - Prajitura Lamaita 69930
retete culinare - Prajitura Lamaita 69931
retete culinare - Prajitura Lamaita 69932
retete culinare - Prajitura Lamaita 69933
retete culinare - Prajitura Lamaita 69934
retete culinare - Prajitura Lamaita 69935
retete culinare - Prajitura Lamaita 69936
retete culinare - Prajitura Lamaita 69937
retete culinare - Prajitura Lamaita 69938

COMENTARII (56)

lia maria 1

16.12.2010, 12:18

cris

lia maria 1

16.12.2010, 12:18

mediato

blueapril 1

15.05.2013, 17:52

Tocmai am facut aceasta prajitura. Toate bune si frumoase... doar ca jeleul de deasupra este foarte foarte acru! 5 linguri de zahar nu sint de ajuns categoric, cu atit mai mult cu cit eu am pus suc de portocale din comert care este deja indulcit. In rest, grozava.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: