Prajitura Lamaita

de alilianaa in Dulciuri, 23 Mai 2016 | 4031 vizualizari

 

Am vazut-o la Simona Callas. Mi-a placut. Multumesc Simona :-* . In loc de foi am facut blat subtire si am pus ceva glazura de ciocolata alba. Delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 7 linguri faina,
  • 7 linguri zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 5 linguri ulei,
  • un plic praf de copt,
  • esenta vanilie,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri amidon,
  • zeama de la o lamaie,
  • 200 g unt,
  • 7 linguri de zahar (depinde de cat de dulce dorim)
  • Glazura:
  • ciocolata alba,
  • 2 linguri lapte,
  • un varf lingurita unt
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar,
  • 2 cesti apa ( cca 150 ml)
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul  sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa. 

Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul. Omogenizeaza bine. Adauga-le albusurilor si mixeaza. 

Cu o lingura de lemn adauga si amesteca faina  ( lingura cu lingura ) si praful de copt in compozitia de mai sus.  Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu foaie de copt, pune aluatul si lasa-l sa se coaca in cuptorul incalzit cca 30 minute. Cand trece de testul scobitorii este copt. Scoate blatul pe un gratar si lasa la racit. 

Crema: zaharul si amidonul se amesteca bine. Adauga laptele putin cate putin, omogenizeaza si pune pe foc. Cand este gata trebuie sa fie ca o smantana. Adauga  zeama de lamaie. Trece crema prin strecuratoare, lasa la racit intr-un vas. Peste crema pune o folie de plastic sa nu faca crusta. Cand s-a mai racit amesteca untul taiat cuburi in crema, cu un mixer. 

Cat timp se racesc toate, pune la caramelizat zaharul. Cand ajunge la culoarea placuta a caramelului adauga apa si lasa la topit. 

Blatul se taie pe jumatate pe orizontala si apoi la jumatate ca sa iasa 4 foi aproape patrate. 

Pune foaia de baza pe un platou, insiropeaza, adauga crema si pune foaia a doua. Procedeul se continua pana ajungem la ultima foaie peste care se adauga putina crema. Se pune prajitura la rece pentru o ora, timp in care se pregateste glazura. Ciocolata alba impreuna cu laptele si untul se pun pe foc si se topesc. Nu trebuie sa se infierbinte tare.  Cand glazura s-a racorit se pune peste prajitura. Se pune la rece 2 ore. Daca rezista.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.05.2016, 21:17

Ce mult poate sa imi placa

mirela0911 1

25.05.2016, 12:45

Ce buna poate fi! Yummi!

alilianaa 1

27.05.2016, 07:56

Va multumesc tuturor.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita