Prajitura ''lenesului''..

de Adele in Prajituri, 13 Iul 2014 | 14649 vizualizari

 

De ceva timp imi este pofta de ceva bun si cum am o boala foarte rara numita ''lene'' am stat si am cautat o reteta care sa se faca singura :)) dar nu am gasit asa ca am reusit sa fac un mic efort si sa fac ceva rapid si bun :D..

 

INGREDIENTE

  • 3 foi din comert.
  • Crema caramel:
  • 100 gr zahar.
  • 50 gr frisca lichida.
  • 50 gr unt.
  • 2 oua.
  • 150 gr alune.
  • Crema cicolata:
  • 100 gr cicolata (eu am folosit cu gust caramel)
  • 100 gr ciocolata neagra,
  • 100 ml frisca lichida.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''lenesului''..:

Pentru inceput punem pe foc o oala si zaharul sa se topeasca,pana devine caramel,cand se topeste bine punem si untul.Intr-un vas amestecam ouale si frisca .Cand zaharul s-a topi luam de pe foc si turnam compozitia de ou,amestecam in continu si repede si punem din nou la foc mic pana se ingroasa.La sfarsit punem alunele si amestecam bine.

Turnam crema caramel peste prima foaie punem cealata foaie si presam bine.Dam la frigider ,intre timp ce pregatim ciocolata.

Intr-un oala  punem frisca pe foc si o lasam sa se incalzeasca,punem bucatile de ciocolata si le topim pana devin cremoasa .

Lasam sa se raceasca si o impartim in doua,continuam sa punem peste foaie dupa care punem si cealata foaie si deasupra din nou ciocolata.

Dam la rece pentru cel putin o ora.

 

TIPS-URI

1

Puteti face primul strat cu ciocolata dupa care crema caramel si terminati cu ciocolata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura ''lenesului''.. 331971
retete culinare - Prajitura ''lenesului''.. 331972
retete culinare - Prajitura ''lenesului''.. 331973
retete culinare - Prajitura ''lenesului''.. 331974

COMENTARII (24)

Adele 1

13.07.2014, 22:52

Multumesc

mihaelar63 1

26.07.2014, 14:15

Nu-i bai ca-i zice asa Se poate manaca cu harnicie )

Adele 1

26.07.2014, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55