Ouale, untul moale, zaharul, iaurtul si esenta se mixeaza pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si incorporam faina treptat. Aluatul rezultat e unul tare (de consistenta plastilinei).
¼ din aluat il mai framantam cu cca 2 linguri faina si il introducem in frigider (pt a se rade mai frumos si mai usor).
¾ din aluat il intindem cu un facalet, il asezam in tava peste hartia de copt si il coacem la foc mediu cca 35 min (va fi usor crescut si un pic rumenit). Se scoate din cuptor, se intinde dulceata pe toata suprafata prajiturii. Apoi intindem nuca macinata** si radem restul de aluat (cel din frigider). Se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste putin aluatul de deasupra. Scoatem din cuptor, portionam cat este calda (cand de raceste se intareste partea superioara a prajiturii) si presaram zahar pudra vanilat.
1
* cana de 200 ml.
2
** nuca se poate praji putin la cuptor inainte de a o marunti.