Prajitura Linzer cu dulceata de gutui si nuca

de dakris in Prajituri, 20 Apr 2012 | 20234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de cca 30 x 40 cm
  • 2 oua
  • 1 cana* zahar
  • 200 ml iaurt
  • 200 g unt sau margarina
  • 500 g dulceata/gem
  • 1 cana nuca macinata
  • faina cat cuprinde (cca 6 cani)
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Linzer cu dulceata de gutui si nuca:

Ouale, zaharul, iaurtul si esenta se mixeaza pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si incorporam faina treptat. Aluatul rezultat e unul tare (de consistenta plastilinei).

¼ din aluat il mai framantam cu cca 2 linguri faina si il introducem in frigider (pt a se rade mai frumos si mai usor).

¾ din aluat il intindem cu un facalet, il asezam in tava peste hartia de copt si il coacem la foc mediu cca 35 min (va fi usor crescut si un pic rumenit). Se scoate din cuptor, se intinde dulceata pe toata suprafata prajiturii. Apoi intindem nuca macinata** si radem restul de aluat (cel din frigider). Se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste putin aluatul de deasupra. Scoatem din cuptor, portionam cat este calda (cand de raceste se intareste partea superioara a prajiturii) si presaram zahar pudra vanilat.

 

 

TIPS-URI

1

*   cana de 200 ml.

2

** nuca se poate praji putin la cuptor inainte de a o marunti.

COMENTARII (21)

dakris 1

09.11.2012, 15:06

multumesc de atentionare...

Bucataras 1

09.11.2012, 19:29

), se mai intimpla, am rectificat, multumim de atentionare!

babi5 1

15.11.2013, 17:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S