Prajitura lui Mos Nae

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 5020 vizualizari

 

Prajitura asta, Mos Nae o sa o imparta cu Mos Craciun, sa nu fie cu suparare......un dulce pentru Mos Craciun, ca daca tot am facut-o de ce sa nu particip si la concurs.....

 

INGREDIENTE

  • Foaie de blat x 2
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema fineti
  • 50 g nuca macinata
  • Sirop
  • 3 linguri de zahar
  • 20 ml apa
  • Frisca
  • 280 g smantana dulce cu peste 40% grasime
  • 110 ml frisca lichida
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor din pasta de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura lui Mos Nae:

Foaie de blat: Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam nuca macinata, faina si praful de copt, omogenizam si apoi incorporam albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. tapetam o tava cu hartie de copt ( 22/32 cm ), intindem compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. La fel procedam si cu a doua foaie. Lasam sa se raceasca.

Sirop: Caramelizam zaharul, apoi turnam apa peste si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat, se lasa la racit.

Crema: Intr-un castron punem crema fineti, apoi mascarponele, omogenizam si la final adaugam si nuca macinata.

Frisca: Amestecam smantana dulce cu frisca lichida si zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare: Dupa ce foile si siropul s-au racit incepem asamblarea. Mai intai am indreptat foile, taind cu un cutit marginile. Am asezat prima foaie pe platou, am insiropat, apoi am intins crema uniform, peste care am pus foaia a doua si am insiropat-o, deasupra am intins frisca, am decorat cu pasta de zahar. Se portioneaza dupa cateva ore de stat la frigider, asta daca ai rabdare, daca nu faci ca mine, adica am portionat-o imediat....

TIPS-URI

1

se taie mai bine dupa ce sta cateva ore la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura lui Mos Nae" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

MotanLaOale 1

06.12.2015, 20:27

frumoasa

-Licurici- 1

07.12.2015, 08:10

ce frumoasa e!

anca_rm 1

07.12.2015, 13:26

ce simpatica e , foarte buna si frumoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars