Prajitura lui Mos Nae

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 1282 vizualizari

 

Prajitura asta, Mos Nae o sa o imparta cu Mos Craciun, sa nu fie cu suparare......un dulce pentru Mos Craciun, ca daca tot am facut-o de ce sa nu particip si la concurs.....

 

INGREDIENTE

  • Foaie de blat x 2
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema fineti
  • 50 g nuca macinata
  • Sirop
  • 3 linguri de zahar
  • 20 ml apa
  • Frisca
  • 280 g smantana dulce cu peste 40% grasime
  • 110 ml frisca lichida
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor din pasta de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura lui Mos Nae:

Foaie de blat: Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam nuca macinata, faina si praful de copt, omogenizam si apoi incorporam albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. tapetam o tava cu hartie de copt ( 22/32 cm ), intindem compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. La fel procedam si cu a doua foaie. Lasam sa se raceasca.

Sirop: Caramelizam zaharul, apoi turnam apa peste si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat, se lasa la racit.

Crema: Intr-un castron punem crema fineti, apoi mascarponele, omogenizam si la final adaugam si nuca macinata.

Frisca: Amestecam smantana dulce cu frisca lichida si zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare: Dupa ce foile si siropul s-au racit incepem asamblarea. Mai intai am indreptat foile, taind cu un cutit marginile. Am asezat prima foaie pe platou, am insiropat, apoi am intins crema uniform, peste care am pus foaia a doua si am insiropat-o, deasupra am intins frisca, am decorat cu pasta de zahar. Se portioneaza dupa cateva ore de stat la frigider, asta daca ai rabdare, daca nu faci ca mine, adica am portionat-o imediat....

 

TIPS-URI

1

se taie mai bine dupa ce sta cateva ore la frigider

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415507
retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415508
retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415509
retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415510
retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415511
retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415512
retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415513
retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415514
retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415515
retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415516
retete culinare - Prajitura lui Mos Nae 415517

COMENTARII (35)

MotanLaOale 1

06.12.2015, 20:27

frumoasa

-Licurici- 1

07.12.2015, 08:10

ce frumoasa e!

anca_rm 1

07.12.2015, 13:26

ce simpatica e , foarte buna si frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D