Prajitura Madagascar

de Panacris in Dulciuri, 10 Aug 2016 | 605 vizualizari

 

 


Daaaa, din nou Dr Oetker e de vina ;) M-a provocat, am raspuns. Un dulce, tare ciocolatos și aromat ;) Esențele de 


migdală Marocană, de vanilie de Madagascar și esența de lămâie Siciliana de la Dr. Oetker, m-au pus la treabă. Așa că am cotrobîit pe net și am găsit ceva tare simplu, interesant și delicios.   Pe gustul Zmeilor, deci si pe al vostru ;) ;)Spor si pofta buna. ;)  

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • biscuiți cu miere 200 g
  • unt gras cca. 100 g,
  • PENTRU CREME: frișcă lichidă 600 ml (3 cutii a câte 200 ml),
  • ciocolată amăruie 200 g,
  • ciocolată cu lapte 200 g,
  • ciocolată albă 200 g,
  • esență de migdale Marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță
  • esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • esență de lămâie Siciliana de la Dr. Oetker ½ linguriță.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Madagascar:

Un desert rapid și ciocolatos.

Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi.

Se topește  ciocolata amăruie,  apoi se adaugă esența de migdale marocana și 200 ml frișcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece, până la ansamblare.

La fel se procedează și cu ciocolata albă, doar că pe aceasta o aromatizăm cu esența de lămâie siciliană.

Iar crema de ciocolată cu lapte, se aromatizează cu esența de vanilie din Madagascar. Pentru blat, se mărunțesc biscuții într-un blender, apoi se amestecă cu untul moale, până se obține un blat omogen.

Blatul de biscuiți se așează într-un vas cu pereții detșabili, tapetat cu foaie de pergament și se lasă le rce, ca. 30 de minute. Apoi se așează cremele întărite în straturi independente.Prăjitura se lasă la rece ptr cca. 60 de minute, sau chiar peste noapte. Se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Madagascar-0
Prajitura Madagascar-1
Prajitura Madagascar-2
Prajitura Madagascar-3
Prajitura Madagascar-4
Prajitura Madagascar-5
Prajitura Madagascar-6
Prajitura Madagascar-7
Prajitura Madagascar-8
Prajitura Madagascar-9
Prajitura Madagascar-10
Prajitura Madagascar-11
Prajitura Madagascar-12
Prajitura Madagascar-13
Prajitura Madagascar-14
Prajitura Madagascar-15
Prajitura Madagascar-16
Prajitura Madagascar-17

COMENTARII (17)

mirela0911

mirela0911 1

14.08.2016, 10:22

Ce buna o fi!

Xandrinne

Xandrinne 1

16.08.2016, 12:57

Tare buna!

mihaelar63

mihaelar63 1

24.08.2016, 18:24

O feliuta nu ar fi rea Dieta sa mai astepte )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!