Prajitura ,,Madam Marin,,

de madi_marin in Prajituri, 18 Apr 2010 | 16304 vizualizari

 

Tot o prajitura facuta din combinatii de idei luate de ici de colo....

 

INGREDIENTE

Pentru 4 foi de biscuiti:

  • 1 pahar cu zahar
  • 125 g margarina
  • 2 oua
  • 50 ml lapte condensat (pentru cafea)
  • 3 linguri cu miere
  • 200 g biscuiti petit beurre
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura amoniac
  • faina

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 3 linguri cu miere

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Madam Marin,,:

Se pregatesc intai foile : zaharul, margarina, ouale, laptele, mierea si esenta de vanilie se pun pe foc mic mic pana ce se dizolva totul si compozitia devine lichida. Cand e gata se toarna intr-un castron si se lasa putin la racit. Se adauga apoi amoniacul , pesmetul de biscuiti si faina cat sa obtinem un aluat ce se poate intinde. Se imparte in 4 bucati. Pe fundul tavii tapetat cu faina se intinde cu sucitorul prima foaie. Se coace cam 5 minute. Asa se procedeaza cu toate foile. Se lasa sa se raceasca bine.

Se prepara crema: gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa, apoi se pune la foc cat sa se incalzeasca si sa se dizolve bine,  fara sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga impreuna cu mierea in frisca batuta spuma tare.

Prajitura se monteaza in tava pe fundul careia am copt foile. Se pun straturi alternative de foi si crema, ultimul strat fiind foaie. Se toarna deasupra glazura: toate ingredientele puse la foc mic pana la completa dizolvare si omogenizare. Se da la rece acoperita cu o folie de plastic si se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,Madam Marin,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Brindusa 1

18.04.2010, 20:56

Madam Marin ai facut o prajitura foarte buna

madi_marin 1

19.04.2010, 09:54

Brandusa..... multumesc. Asa imi spun colegii la serviciu si cum nu stiam ce nume sa dau prajiturii.....mi-a venit asta in minte.

mariac 1

19.04.2010, 15:42

foarte bine arata nota 10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti bicolori - Martisor