Prajitura ,,Madam Marin,,

de madi_marin in Prajituri, 18 Apr 2010 | 11200 vizualizari

 

Tot o prajitura facuta din combinatii de idei luate de ici de colo....

 

INGREDIENTE

Pentru 4 foi de biscuiti:

  • 1 pahar cu zahar
  • 125 g margarina
  • 2 oua
  • 50 ml lapte condensat (pentru cafea)
  • 3 linguri cu miere
  • 200 g biscuiti petit beurre
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura amoniac
  • faina

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 3 linguri cu miere

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,Madam Marin,,:

Se pregatesc intai foile : zaharul, margarina, ouale, laptele, mierea si esenta de vanilie se pun pe foc mic mic pana ce se dizolva totul si compozitia devine lichida. Cand e gata se toarna intr-un castron si se lasa putin la racit. Se adauga apoi amoniacul , pesmetul de biscuiti si faina cat sa obtinem un aluat ce se poate intinde. Se imparte in 4 bucati. Pe fundul tavii tapetat cu faina se intinde cu sucitorul prima foaie. Se coace cam 5 minute. Asa se procedeaza cu toate foile. Se lasa sa se raceasca bine.

Se prepara crema: gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa, apoi se pune la foc cat sa se incalzeasca si sa se dizolve bine,  fara sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga impreuna cu mierea in frisca batuta spuma tare.

Prajitura se monteaza in tava pe fundul careia am copt foile. Se pun straturi alternative de foi si crema, ultimul strat fiind foaie. Se toarna deasupra glazura: toate ingredientele puse la foc mic pana la completa dizolvare si omogenizare. Se da la rece acoperita cu o folie de plastic si se taie a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura ,,Madam Marin,,-0
Prajitura ,,Madam Marin,,-1
Prajitura ,,Madam Marin,,-2
Prajitura ,,Madam Marin,,-3
Prajitura ,,Madam Marin,,-4
Prajitura ,,Madam Marin,,-5

COMENTARII (13)

Brindusa

Brindusa 1

18.04.2010, 20:56

Madam Marin ai facut o prajitura foarte buna

madi_marin

madi_marin 1

19.04.2010, 09:54

Brandusa..... multumesc. Asa imi spun colegii la serviciu si cum nu stiam ce nume sa dau prajiturii.....mi-a venit asta in minte.

mariac

mariac 1

19.04.2010, 15:42

foarte bine arata nota 10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!