Prajitura "Mamaliga Dulce"

de AnAmAryAnA in Prajituri, 1 Apr 2013 | 9473 vizualizari

 

O prajitura care mi-a placut foarte mult.Am facut-o in weekend si cred ca e geniala.Sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de unt
  • 4 oua
  • 1 cana de gris
  • 1 cana faina integrala de grau
  • 1 cana de faina de malai(simplu-de la tara)
  • 1 cana de malai grisat
  • 100 grame migdale macinate
  • 4 linguri de zahar brun
  • esenta de vanile
  • indulcitor(optional-daca nu folositi puneti o cana de zahar in loc de 4 linguri)
  • coaja de portocala
  • stafide
  • 1 lingura de bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 cana de lapte
  • gutui din compot
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Mamaliga Dulce":

Mai intai punem stafidele in 1 lingura de zahar,2-3 linguri de apa si cateva picaturi esenta de rom sau vanilie(dupa gust).

Amestecam toate tipurile de faina si praful de sare.

Batem untul si zaharul pana devine cremos si se topeste zaharul.

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma.

Incorporam albusurile in unt si amestecam bine,apoi turnam peste faina.Punem coaja de portocala,stafidele,esenta si indulcitorul(daca folositi),si amestecati bine.Adaugati proful de copt stins cu zeama de lamaie in galbenusuri si incorporatile in compozitie.Adaugam migdalele,iar apoi treptat cate putin lapte pana compozitia devine ca cea pentru chec.

Pregatim o tava sau un vas yena cu hartie de copt si turnam compozitia.Deasupra asezam feliiile gutui din compot scurse in prealabil.Dam la cuptor petru 25-30 minute.Cand e gata lasam sa se raceasca putin si presaram zahar pudra.Pofta buna.

 

 

TIPS-URI

1

coaja de portocala eu o rad, presar zahar brun peste ea, cateva linguri,amestec bine,si o pun intr-un borcan inchis bine,si o tin in frigider.se pastreaza fff bine si nu mai stai la fiecare prajitura sa dai pe razatoare.

2

in loc de gutui pueti pune mere.eu am folosit gutui petru ca se potriveste textura cu cea a malaiului.

3

se poate servi simpla sau cu dulceata de visine sau cirese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Mamaliga Dulce"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura malai