Prajitura "Mamaliga Dulce"

de AnAmAryAnA in Prajituri, 1 Apr 2013 | 4107 vizualizari

 

O prajitura care mi-a placut foarte mult.Am facut-o in weekend si cred ca e geniala.Sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de unt
  • 4 oua
  • 1 cana de gris
  • 1 cana faina integrala de grau
  • 1 cana de faina de malai(simplu-de la tara)
  • 1 cana de malai grisat
  • 100 grame migdale macinate
  • 4 linguri de zahar brun
  • esenta de vanile
  • indulcitor(optional-daca nu folositi puneti o cana de zahar in loc de 4 linguri)
  • coaja de portocala
  • stafide
  • 1 lingura de bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 cana de lapte
  • gutui din compot
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Mamaliga Dulce":

Mai intai punem stafidele in 1 lingura de zahar,2-3 linguri de apa si cateva picaturi esenta de rom sau vanilie(dupa gust).

Amestecam toate tipurile de faina si praful de sare.

Batem untul si zaharul pana devine cremos si se topeste zaharul.

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma.

Incorporam albusurile in unt si amestecam bine,apoi turnam peste faina.Punem coaja de portocala,stafidele,esenta si indulcitorul(daca folositi),si amestecati bine.Adaugati proful de copt stins cu zeama de lamaie in galbenusuri si incorporatile in compozitie.Adaugam migdalele,iar apoi treptat cate putin lapte pana compozitia devine ca cea pentru chec.

Pregatim o tava sau un vas yena cu hartie de copt si turnam compozitia.Deasupra asezam feliiile gutui din compot scurse in prealabil.Dam la cuptor petru 25-30 minute.Cand e gata lasam sa se raceasca putin si presaram zahar pudra.Pofta buna.

 

 

 

TIPS-URI

1

coaja de portocala eu o rad, presar zahar brun peste ea, cateva linguri,amestec bine,si o pun intr-un borcan inchis bine,si o tin in frigider.se pastreaza fff bine si nu mai stai la fiecare prajitura sa dai pe razatoare.

2

in loc de gutui pueti pune mere.eu am folosit gutui petru ca se potriveste textura cu cea a malaiului.

3

se poate servi simpla sau cu dulceata de visine sau cirese.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215703
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215704
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215705
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215706
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215707
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215708
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215709
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215710
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215711
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215712
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215713
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215714
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215715
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215716
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215717
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215718
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215719
retete culinare - Prajitura "Mamaliga Dulce" 215720

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

02.04.2013, 08:52

Bunica 1

22.05.2013, 08:40

La multi ani!

miki_a 1

22.05.2015, 09:01

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55