Prajitura mamei

de iri_iri in Prajituri, 19 Ian 2013 | 5592 vizualizari

 

.....aceasta prajitura am gasit-o intr-un caiet mai vechi al soacrei mele si pe care am incercat-o de sarbatori ...... soacra mea o face de cand se stie...... cu numele acesta am gasit-o si as vrea sa ii pastrez acelasi titlu in memoria mamei sale.....este o bunatate!

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • un pahar cu smantana,
  • un pahar cu ulei,
  • un pahar cu zahar,
  • 4 oua intregi
  • o lingurita amoniac stins cu otet si faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins cu sucitorul.

pentru crema :

  • 2 linguri de cacao,
  • 1 1/2 kg rahat,
  • 2 lamai mici,
  • un pachet de margarina sau unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mamei:

Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi ,amestecand ingrendientele date.  

Astfel aluatul obtinut il impartim i n 4 parti egale si le intindem pe fiecare cu sucitorul .  

Ffiecare foie o coacem pe dosul foii pana se rumenesc usor.    

Separat dam rahatul pe masina,apoi lamaile cu tot cu coaja,dupa care adaugam cacaoa si margarina pe care am lasat-o la temperatura camerei pentru a se omogeniza bine crema.  

Crema astfel obtinuta,incepem ansamblarea prajiturii.  

Asezam prima foaie,peste care adaugam un strat de crema,dupa care punem a 2a foaie ,iar crema    

 La final praitura va avea 4 foi si 3 straturi de crema,.      

Se aseaza o greutate peste prajitura pana a doua zi ,cand se va pudra dupa preferinta cu zahar pudra sau se va topi ciocolata calda.    

Este o prajitura dulce- acrisoara buna rau.....

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura mamei-0
Prajitura mamei-1
Prajitura mamei-2
Prajitura mamei-3
Prajitura mamei-4
Prajitura mamei-5

COMENTARII (17)

iri_iri 1

21.01.2013, 20:13

Alexandra Elena 1

20.12.2013, 17:05

Pare foarte buna!!!

tanyapatap 1

20.12.2013, 19:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04