Prajitura MARIA

de diaconta in Prajituri, 24 Oct 2010 | 34636 vizualizari

 

O prajiturica careia i-am dat numele mamei mele,fara nici un motiv anume,doar asa de ....drag.
E o prajitura cu blatul de la Kinder Pinguin,crema mousse de ciocolata alba si jeleu de cirese(trebuia sa fie de visine,dar am cumparat din greseala de cirese,a fost neasteptat de bun).

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1,5 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • sare

Pentru crema mousse de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina(10g)

Pentru jeleu de cirese:

  • 1 compot mare de cirese fara samburi (300 gr fructe)
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic budinca vanilie
  • 1 plic gelatina (10 gr)

Glazura de ciocolata:

  • 300 gr ciocolata lapte
  • 7 linguri frisca lichida
  • 3 linguri ulei
  • ciocolata alba(50 gr)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura MARIA:

Blat:

Se separa ouale.Cele 10 galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa.Se adauga faina,praful de copt,laptele cate putin.Apoi se pune grisul,cacaua,uleiul si mierea.

La urma se amesteca cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare.

Compozitia astfel obtinuta se imparte in doua si se coc doua foi(mie mi-au iesit destul de groase) in tava cu hartie de copt.

Le-am lasat in cuptorul la 175 grade cam 15 minute.

Se lasa sa se raceasca inainte de a indeparta hartia.

Crema mousse de ciocolata alba:

Gelatina se pune la hidratat cu 3 linguri apa rece.

150 ml frisca lichida se incalseste(fara a se fierbe) si se pune in ea cicolata rupta bucatele.Se amesteca pana cand ciocolata se topeste.

Cand este calduta se adauga gelatina iar apoi se pune la frigider cam jumatate de ora.

Restul de 200 ml frisca se mixeaza pana se obtine o spuma tare si se pune la frigider.

Cand crema s-a racit suficient se amesteca cu frisca batuta.

Jeleu de cirese:

Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa rece.

Praful de budinca se amesteca cu 4 linguri de zahar si 50 ml sirop de compot.

Visinele se pun intr-un vas,se completeaza cu siropul din compot pana la completarea unui volum de 450 ml.Se adauga restul de doua linguri de zahar si se pun pe foc sa fiarba.

Cand fierbe,se adauga praful de budinca diluat si se amesteca incet pana cand jeleul se ingroasa.

Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.Cand este caldut se pune gelatina si se amesteca.

Glazura de ciocolata:

300 gr ciocolata cu lapte( rupta bucatele)

7 linguri frisca lichida

3 linguri ulei

Se amesteca toate si se pun la bain marine pana cand se topeste ciocolata.

Pentru asamblare,am pus in tava in care am copt foile ,o folie transparenta,apoi am pus unul dintre blaturi cu fata in jos.

Peste el am pus crema mousse de ciocolata ,jeleul de cirese si celalalt blat.

Se lasa la frigider sa se intareasca(eu am lasat pana a doua zi),apoi se rastoarna si se finiseaza cu glazura de ciocolata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura MARIA 58019
retete culinare - Prajitura MARIA 58020
retete culinare - Prajitura MARIA 58021
retete culinare - Prajitura MARIA 58023
retete culinare - Prajitura MARIA 58024
retete culinare - Prajitura MARIA 58025

COMENTARII (86)

mamaieelena 1

28.03.2013, 19:35

super prajitura

diaconta 1

28.03.2013, 19:42

Mamaie
Luana
multumesc

Alina26 1

04.10.2013, 20:47

ce prajitura frumoasa...si asa buna...!!!imi ploua in gura!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18