Prajitura Maria

de Lavinia in Prajituri, 27 Iun 2013 | 18292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema 1:
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2:
  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 200 ml lapte rece
  • 400 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 100-130 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Maria:

Blat:

Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Adauga galbenusurile ,uleiul ,apa rece si esenta. Separat amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa compozitia. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontal.

Sirop:

Pune zaharul la caramelizat pana prinde culoarea chihilimbarului apoi adauga apa si lasa sa fiarba pana se topeste complet zaharul. La final adauga romul.

Crema :

Intr-un bol incapator mixeaza praful creme ole cu laptele si frisca pana se intareste.

Asamblare:

Blat,1/2 sirop,crema de ciocolata,blat ,restul de sirop si crema de capsuni. Lasa prajitura la rece minim 4-5 ore. Portioneaza prajitura in bucati potrivite(15).

Topeste ciocolata cu frisca lichida pe foc mic apoi decoreaza fiecare prajitura cu glazura si fulgi de ciocolata.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Maria-0
Prajitura Maria-1
Prajitura Maria-2
Prajitura Maria-3
Prajitura Maria-4

COMENTARII (33)

 Lavinia

Lavinia 1

28.06.2013, 09:52

Multumesc Bya

babi5

babi5 1

26.08.2013, 20:15

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

22.03.2016, 12:00

la favorite sa o facem cat mai curand

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!