Prajitura marmorata cu cirese

de Rocsi in Prajituri, 11 Iun 2013 | 5335 vizualizari

 

E plina piata cu cirese asa ca am profitat si am facut o prajitura usoara si pe placul nostru. Se face repede, se mananca la fel de repede :D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 gr iaurt natural
  • 300 gr faina ( sau mai putina, in functie de cat de zemos este iaurtul)
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr cirese
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu cirese:

Mai intai spalam ciresele si le scoatem samburii.

Intr-un bol mixam ouale de la tempetarura camerei impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o crema.

Incorporam iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt. La final punem faina si mixam la viteza mica pana obtinem un aluat putin mai gros decat la chec.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, tapetam cu hartie de copt ( tava mea este de 37 x 24, dar daca vreti sa iese mai inalta prajitura puneti intr-o tava mai mica) si punem 3/4 din compozitie.

In restul adaugam cacaoa, esenta de rom si le incorporam. Punem peste compozitia alba, cu o lingura, compozitie cu cacao si cu ajutorul unei furculite o marmoram. Deasupra asezam ciresele. Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Lasam prajitura acolo pana este frumos rumenita deasupra, apoi o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura marmorata cu cirese-0
Prajitura marmorata cu cirese-1
Prajitura marmorata cu cirese-2
Prajitura marmorata cu cirese-3
Prajitura marmorata cu cirese-4
Prajitura marmorata cu cirese-5
Prajitura marmorata cu cirese-6

COMENTARII (69)

Rocsi

Rocsi 1

08.06.2015, 20:35

Dora, cam dupa 30 de minute m-a uit eu de obicei, dar in 35-40 de minute ar trebui sa fie gata. Oricum cel mai sigur este sa faci testul cu scobitoarea

Doralinda

Doralinda 1

08.06.2015, 23:35

Buna Rocsi, eu am lasat la 160C ptr 45 min (cuptorul meu e mai puternic, in Grecia il reglez la 180C, depinde de fiecare cuptor). A iesit o BUNATATE!!!!! Sotul a mancat 2 portii mari!! Sigur o voi reface sapt viitoare, poate iti incerc cealalta reteta! Ai retete minunate! Te pupic

Rocsi

Rocsi 1

09.06.2015, 17:30

Saru-mana draga Dora. Cat ma bucur ca va place..Pupici si multumesc pentru toate aprecierile

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!