Prajitura marmorata cu cirese negre

de T I M E A in Prajituri, 29 Mai 2014 | 5187 vizualizari

 

Pentru ca e a inceput sezonul fructelor de vara o sa cam intalniti din nou la mine prajituri usoare cu fructe. Asa cum e si acest blat simplu cu cirese. Dar nici nu ne trebuie mai mult langa cafea, ceai sau o limonada.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un varf de sare
  • 170 gr zahar
  • 250-300 gr faina in functie de marimea oului
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lapte
  • 400 gr cirese negre
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu cirese negre:

Mai intai pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii.

Mixam spuma albusurile cu un varf de sare.

Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute alternand adaugarea zaharului cu apa fierbinte.

Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (aprox 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Pastram din compozitie aprox 6-7 linguri pe care le omogenizam cu cacaua si o lingura de lapte.

Cu o lingurita trasam dungi cu compozitia de cacao apoi cu un betigas amestecam putin cu compozitia alba (vezi poze).

Deasupra asezam ciresele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute.

Scoatem din cuptor si apoi din tava si cand s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.

TIPS-URI

1

Prajitura se poate face cu orice cirese proaspete sau congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si fructe