Prajitura marmorata cu gem de capsune si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 4 Apr 2016 | 2558 vizualizari

 

O prajitura de-li-cioa-sa si foarte aromata de la gemul de capsune. Reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/prajitura-marmorata-cu-gem-si-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de ulei
    • 100 g zahar
    • 250 g faina
    • 3 linguri de cacao
    • 1 plic de praf de copt
  • Ingrediente sirop
    • 200 g zahar
    • 150 ml apa
    • 1 esenta de rom
    • + 1 borcan de gem de capsune + 100 g ciocolata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu gem de capsune si ciocolata:

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine.

Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele punem 3 linguri de cacao si amestecam bine.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem intai o lingura de compozitie alba, apoi o lingura de compozitie maro si tot asa pana cand terminam.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Trecem la pregatirea siropului: punem zaharul intr-o craticioara la caramelizat. Mestecam in el sa nu se arda si il lasam pana cand devine maro deschis. Turnam apa calduta si lasam la fiert pana cand se topeste tot zaharul. Cand este gata, punem esenta de rom si lasam la racit.

Insiropam blatul bine, punem gemul si apoi portionam. Ciocolata o topim, adaugam 1 lingura de ulei si cu ajutorul unei linguri sau al unui pos, facem un grilaj deasupra prajiturii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt tip de gem sau dulceata, aromat sa fie.

2

Puteti folosi ciocolata alba pentru decor sau nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu gem de capsune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise