Prajitura marmorata cu gem de piersici

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Apr 2012 | 4069 vizualizari

 

Astept sa vina primavara, poate o mai imbunez cu prajiturica asta :D
Din aceleasi ingrediente se poate pregatii si checul sau un padispan.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 17 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 pastaie de vanilie ( din care folosim doar semintele)
  • pentru compozitia de cacao
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguri de lapte
  • o lingura de unt/margarina
  • 1 lingura zahar
  • gem de piersici sau de care va place
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu gem de piersici:

Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma.

Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.

Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.

Amestecam toate ingredientele pentru compozitia de cacao si o punem pe foc pana se omogenizeaza, dupa care o lasam la racit.

Luam 2 linguri in compozitia alba si punem peste compozitia de cacao si omogenizam.

Turnam compozitia alba intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, dupa care deasupra vom turna si compozitia de cacao, pe care o vom imprastia prin toata tava, cu ajutorul unei furculite prin miscari circulare.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10 min, dupa care scoatem si punem gem de piersici din loc in loc.

Dam tava din nou la cuptor pt inca 30 - 40 de minute.

Facem testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit, pudram cu zahar si o putem taia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura marmorata cu gem de piersici 155809
retete culinare - Prajitura marmorata cu gem de piersici 155810

COMENTARII (28)

BrezoianuAndreea 1

26.04.2012, 18:36

Domnisoara,te rog frumos inainte sa postezi o reteta sa o si incerci pentru ca am incercat eu sa o fac si este o mare porcarie,nu stiu de unde ai luat poza(e drept,foarte frumoasa)dar nu este acelasi lucru cu reteta pe care ai postat-o.Din respect pentru cei care intra pe site-ul tau incearca sa fii cinstita.

Dana Cristea - pusikmea 1

27.04.2012, 12:53

Draga BrezoianuAndreea nu-ti permit sa vi si sa ma jicnesti!!!! Nu mi-as permite niciodata sa postez o alta reteta decat cea pe care am facut-o personal, cat despre poze, tin sa te dezamgesc, dar imi apartin, pot demostra cu pozele neprelucrate, din pacate nu am poze din timpul prepararii..nu am facut considerand ca e o reteta usoara si nu necesita! Daca nu ti-a iesit reteta, poate ar trebuii sa-ti pui alta intrebare, nu sa dai vina pe mine ca nu ti-a iesit tie, din aceste ingrediente, dupa cum am specificat si la descriere se poate face si checul sau padispanul ( bineinteles fara gem )dupa reteta asta am facut de nenumarate ori si niciodata nu mi-a dat gres, asa ca tin sa te dezamagesc din nou, dar cred ca vina o porti tu si nu eu!!!!!

BrezoianuAndreea 1

03.05.2012, 20:08

Domnisoara,este o reteta mult prea simpla ca sa o poata gresi cineva,ce vreau sa spun este ca are prea multa faina aceasta reteta,doar daca lingura dumneavoastra nu are cumva dimensiunile unei lingurite sau daca nu cumva cineva vrea sa faca un turtoi nu un blat si cu asta am incheiat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21