Prajitura marmorata cu mascarpone

de Cantboilanegg in Prajituri, 17 Mar 2011 | 10708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • - 100 g unt
  • - 150 g zahar
  • - 200 ml smantana dulce
  • - 2 oua
  • - 200 ml lapte
  • - 280 g faina
  • - o lingurita de praf de copt
  • - 3 linguri de cacao
  • Pentru crema de mascarpone avem nevoie de:
  • - 450 g branza mascarpone
  • - 100 g zahar alb
  • - 2 oua
  • - o lingura de amidon
  • - putina esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu mascarpone:

Incepem cu batutul oualor impreuna cu zaharul. Adaugam cacaua ploaie, mixand in continuare. Apoi adaugam untul spuma, laptele, smantana si faina (in care am pus praful de copt) alternand si amestecand in continuare. Turnam amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si incepem preparearea cremei de branza.

Intr-un bol punem branza mascarpone si esenta de vanilie, adaugam zaharul, mixam bine, apoi ouale unul cate unul si in final lingura de amidon. Obtinem un amestec foarte cremos si fin.

Cu lingurita asezam parti din crema de branza in blatul de cacao, deja in tava!

Apoi cu o scobitoare ne jucam putin, marmoram prajitura si o dam la cuptorul incins la 180*C pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura marmorata cu mascarpone-0
Prajitura marmorata cu mascarpone-1
Prajitura marmorata cu mascarpone-2
Prajitura marmorata cu mascarpone-3

COMENTARII (28)

elena1988 1

25.03.2011, 13:21

adry88 1

03.06.2011, 11:09

place

laura2002 1

27.07.2013, 19:18

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41