Prajitura marmorata cu ricotta

de angyb in Prajituri, 29 Apr 2013 | 2162 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingurite drojdie pt.dulciuri
  • 2 linguri de cacao
  • 250g ricotta
  • 100g crema de branza
  • 1 ou
  • 1 lingurita drojdie dulciuri
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu ricotta:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin tari ca si la bezea.Adaugam galbenusurile uleiul ,faina alba ,cacao si 2 lingurite de cacao si amestecam bine cu miscari de sus in jos.Turnam compozitia intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt.

Separat amestecam ricotta cu crema de branza ,un ou,zahar ,faina si o lingurita de drojdie. Cu ajutorul unei linguri adaugam peste blatul de cacao.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 35 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura marmorata cu ricotta-0
Prajitura marmorata cu ricotta-1
Prajitura marmorata cu ricotta-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

angyb 1

29.04.2013, 18:37

Multumesc mult ma bucur ca va place

Rocsi 1

29.04.2013, 20:33

Ce bunaaaa

Sim0na 1

30.04.2013, 11:42

tare buna o fi..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04