Prajitura Marrio

de Alexandra Burz in Prajituri, 15 Mar 2014 | 12042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri Gustin ( amidon de porumb )
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 2 prafuri de vanilie
  • 300 gr zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Marrio:

Coacem pe dosul tavii 2 foi.

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat 150 gr zahar.

Cand s-a batut spuma tare, adaugam praful de copt amestecat cu faina, amestecand usor de sus in jos.

Adaugam treptat nuca, urmand aceeasi metoda de a o incorpora.

Ungem o tava pe dos cu ulei si tapetata cu faina si coacem 2 foi.

Pregatim crema.

Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.

Separat amestecam budinca, cu Gustinul si incorporam usor laptele.

Amestecam, dupa care le incorporam usor in galbenusuri.

Punem compozitia pe foc in bain marin si amestecam pana se ingroasa.

Lasam deoparte sa se raceasca.

Mixam frisca pana se intareste, dupa care incorporam usor crema rece.

Umplem foile si deasura punem ciocolata rasa.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga in crema si nuca macinata si deasupra sa decorati cu nuca crantz.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Marrio 303686
retete culinare - Prajitura Marrio 303687
retete culinare - Prajitura Marrio 303688
retete culinare - Prajitura Marrio 303689
retete culinare - Prajitura Marrio 303690
retete culinare - Prajitura Marrio 303691
retete culinare - Prajitura Marrio 303692
retete culinare - Prajitura Marrio 303693
retete culinare - Prajitura Marrio 303694
retete culinare - Prajitura Marrio 303695
retete culinare - Prajitura Marrio 303696
retete culinare - Prajitura Marrio 303697

COMENTARII (27)

Alexandra Burz 1

15.03.2014, 15:27

Corina, Cleme multumesc fetelor

laura_n 1

15.03.2014, 17:52

faina prajitura! de fapt, praful de budinca este un amidon cu zahar. asa ca poti renunta la el oricand

Alexandra Burz 1

15.03.2014, 21:39

Laura multumesc pentru sfat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18