Prajitura martipan

de miremirc in Prajituri, 27 Dec 2011 | 4094 vizualizari

 

by Tusha mea de la Sb :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 9 albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuci macinate
  • Crema :
  • 9 galbenusuri
  • 375 g zahar pudra
  • 130 g ciocolata cacao
  • 150 g unt
  • Glazura :
  • 150 g ciocolata
  • cacao
  • 50 g unt
  • 3 lg smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura martipan:

Pentru blat : Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate. Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin .

Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra (eu am pus zahar normal si nu e prea ok...), apoi adaugam treptat ciocolata topita pe baie de aburi sau topita intr-o craticioara cu fundul dublu direct pe foc mic. Tot pe foc mic punem crema obtinuta, mixand in continuare pana se ingroasa. Adaugam si untul moale treptat.

Crema o intindem peste blatul cu nuca .

Pentru glazura : intr-o craticioara cu fund dublu, punem cele 3 ingrediente si le amestecam, pe foc mic, pana se omogenizeaza; lasam glazura sa se racoreasca putin (1 minut), apoi o intindem peste crema.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura martipan-0
Prajitura martipan-1
Prajitura martipan-2
Prajitura martipan-3
Prajitura martipan-4
Prajitura martipan-5
Prajitura martipan-6
Prajitura martipan-7
Prajitura martipan-8
Prajitura martipan-9
Prajitura martipan-10

COMENTARII (11)

mirela0911

mirela0911 1

27.12.2011, 22:04

delicioasa!!!

gaby_duceag

gaby_duceag 1

28.12.2011, 11:49

ceva de genul, am facut si eu doar ca am facut foi, nu un singur blat.
este o combinatie grozava!!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:09

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!