Desert prajitura Martisor

de mirela0911 in Prajituri, 29 Feb 2016 | 7662 vizualizari

 

Am pregatit aceasta prajitura deloc sofisticata dar cu o culoare tare draguta! Noua ne place mult! 

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 375-400 g faina
  • 100 g untura
  • 3 linguri Green Sugar
  • putina sare
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita amoniac stins in lapte

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri Green Sugar
  • 100 g gris
  • 150 g unt
  • suc proaspat de sfecla
  • esenta de vanilie
  • fulgi de cocos
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Martisor:

Foi: Intr-un vas se pun faina, sarea, zaharul Green, ouale batute, untura si bicarbonatul de amoniu stins in lapte fierbinte. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Se imparte in 4 bucati egale si se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii de aragaz timp de aproximativ 6-8 minute, la 180 de grade. Se lasa apoi la racit.

Crema: Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul Green, iar in momentul in care incepe sa fiarba, se toarna grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc. Se adauga untul si se omogenizeaza. Se lasa la racit, adaugand la final esenta de vanilie.

Se imparte crema in doua. Intr-una din jumatati se toarna 2-3 linguri de suc proaspat de sfecla. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Se asaza o foaie pe un platou, se intinde cu jumatate din crema alba, se pune a doua foaie si se unge cu crema roz, a treia foaie, crema alba, a patra foaie, crema roz deasupra. Se presara deasupra cu fulgi de cocos.

Este de preferat a se servi a doua zi dupa ce foile s-au inmuiat.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate orna deasupra cu o glazura de ciocolata.

2

Se poate prepara orice fel de crema doriti.

3

Daca doriti o culoare mai intensa, adaugati mai mult suc de sfecla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca