Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
De cand tot am planuit sa fac prajitura desteapta vazuta la Miha (la ea numai desteapta,la mine si ratata!). A fost un plan foarte bine pus la punct,atat de bine ca dupa ce m-am apucat de bucatarit am vazut ca nu am ciocolata. Reteta cerea 150 gr ciocolata amaruie. Am gasit vreo doi Mosi Craciuni de ciocolata a fetelor (25 gr fiecare) si am complectat cu Nutella. Am adaugat si niste ness si a iesit o minune de prajitura.Stiti care-i faza cu prajitura desteapta,nu? Se despart straturile singure fara a fi nevoie de foi sau blaturi.
Sa folositi o tava mica de diametru 22 cm ca a mea a fost cam mare,26x22 si a iesit cam subtire. Dar chiar daca era de un cm,tot s-au vazut straturile!!!
Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.Albusurile se bat spuma. Se adauga ciocolata si margarina,ambele topite ,cafeaua ness,faina si zaharul vanilat. Se adauga laptele,treptat si apoi se incorporeaza albusurile.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de diametrul 22cm.Eu am folosit o tava de 26x22 si a fost cam mare. Forma se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se da la cuptor si se tine cam o ora la focul cel mai mic,pe gratarul de sus al aragazului. E gata cand apar crapaturi la suprafata prajiturii. Se scoate tava si se lasa la racit. Este mai usor de taiat dupa ce s-a racit bine.
Recomand sa o dati la rece peste noapte intrucat a doua zi are un gust mai bun!
Este o prajitura interesanta,iar aceasta noua aroma de capuccino o face si mai interesanta!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult