PRAJITURA METRO

de Roda in Prajituri, 14 Iun 2009 | 8044 vizualizari

 

Cunoscuta si sub denumirea de "Cozonac la metru", acest desert este ideal cu o ceasca de cacao sau o ceasca de ceai.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua,
  • 250g.zahar,
  • 1dl. ulei,
  • 1 l. apa calda,
  • 250g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri cacaoPentru crema:
  • 250g.unt,
  • 150g.zahar praf,
  • 4 linguri de rom,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 1/2l.lapte,
  • 5 linguri de zahar;
  • Pentru ornat:
  • 1 pachet de glazura de ciocolata de la Dr.Oetker;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA METRO:

(12 felii):

1.Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu 250g.zahar,se adauga treptat uleiul, 1 dl. apa calda si se amesteca bine.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in amestec , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pregatesc 2 forme de chec.Se ung si se infaineaza.1/2 din compozitie se pune intr-o forma;in cealalta 1/2 se adauga 2 linguri de cacao ,apoi se toarna compozitia in cea de a doua forma.Se coc in cuptor preincazit cca. 30 de minute.Se scot din forma si se lasa sa se raceasca.

2.Intre timp, se prepara crema:din lapte , vanilie si  praful de budinca  se prepara o budinca.Untul se freca spuma cu zaharul praf.Cand budinca s-a racit, se incorporeaza usor, lingura cu lingura , in untul spumos,apoi se adauga romul.

3.Cele doua checuri bicolore se taie felii si se incepe aranjarea lor:se unge cu crema o felie galbena,urmeaza o felie neagra, iarasi crema, o felie galbena si tot asa pana la epuizarea ingredientelor.

4.Se prepara glazura potrivit instructiunilor de pe pachet si se acopera cu ea intreaga prajitura.Se lasa la rece pentru ca glazura sa se intareasca, apoi se taie felii oblice.Se orneaza cu frunzulite de menta sau de lamaita.

 

 

COMENTARII (5)

Bunica 1

15.06.2009, 15:43

Eu o fac din compozitie de chec si ii spun chec cu crema.Este foarte , foooooarte bun! Multumesc, pentru aducere aminte.

sandytza 1

16.06.2009, 12:43

Oricum Roda arata super si asa intoarsa . Bunica si eu tot din compozitie de chec o fac

Roda 1

17.06.2009, 12:32

Nu eu am postat-o intoarsa, ci domnul administrator, eu nu am reusit s-o redimensionez.Fara nici-o problema se poate folosi aluatul de chec.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55