Prajitura Metrou

de Dea_Dea in Prajituri, 21 Mar 2013 | 4716 vizualizari

 

Una din preferatele sotului :))

 

INGREDIENTE

  • Blat galben:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • jumatate de praf de copt
  • Blat negru:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • jumatate de praf de copt
  • Crema
  • 300 ml lapte,
  • 5 linguri de faina,
  • 7 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 200 ml frisca.
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata ,
  • 3-4 linguri de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Metrou:

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.

La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt se amesteca si cu cacaoa.

Blaturile se coc in form DE CHEC tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina. Se coc 40-50 minute la foc potrivit (pana trece testul scobitorii)

Crema:

Am amestecat faina cu zaharul , esenta de vanilie, apoi am adaugat laptele treptat si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat , amestecand continuu. Cand s-a racit crema am incorporat frisca batuta in ea.

Glazura:

Ciocolata si frisca le-am pus pe foc pana s-au omogenizat.

Se taie checurile in felii de 2 cm si se lipesc alternativ cu crema. Se toarna pe deasupra glazura fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Metrou 212828
retete culinare - Prajitura Metrou 212829

COMENTARII (10)

Lau 1

22.03.2013, 20:14

Dea_Dea 1

23.03.2013, 08:56

Monica , boonn!!

Andreea Caroline 1

23.03.2013, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S