Prajitura Mon Cheri

de laura_n in Prajituri, 18 Aug 2013 | 10860 vizualizari

 

O prajitura special creata pentru puii mei dragi!

 

INGREDIENTE

  • pt. foaia neagra:
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar brut
  • 50 ml lapte
  • 5 lg ulei
  • 2 lg miere
  • 2 lg gris
  • - 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • pt foaia alba
  • 4 albusuri
  • 2 lg zahar pudra
  • 2 lg nuca cocos
  • - 2 lg faina
  • pt crema
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml smantana lichida
  • 3 lg sirop agave
  • 5 gr gelatina
  • aproximativ 200 gr dulceata zmeura.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mon Cheri:

Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie!

Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un pic fie la cuptorul cu microunde, fie pe foc. Atentie: trebuie doar incalzita cat sa se topeasca, sa nu o fierbeti pentru ca isi pierde proprietatile, iar crema nu va capata consistenta necesara. O lasati apoi un pic sa se raceasca.

Smantana o batem bine pana se intareste, nu mai mult pentru ca altfel riscati sa o transformati in unt :))

Peste frisca, punem putin cate putin laptele condensat si siropul de agave. Amestecam si la sfarsit incorporam gelatina. Dam crema la frigider pentru cel putin 2-3 ore.

Blatul negru:

Pornim cuptorul.

Intr-un castron, mixam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul. Adaugam mierea si laptele si amestecam. Separat, amestecam faina cu praful de copt, grisul, cacaoa. Incorporam mixul de faina in compozitia de oua. Pregatim o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si dam la cuptor pentru vreo 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca. Scoatem hartia de copt cu atentie sa nu rupem blatul si taiem marginile astfel incat sa obtinem o foaie cu margini drepte.

Blatul alb:

Intr-un castron, mixam albusurile bine, bine, adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea. Incorporam faina si nuca de cocos.

In aceeasi forma de copt, asezam alta hartie de copt, turnam compozitia de albusuri, nivelam si dam la cuptor pentru vreo 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca. Scoatem hartia de copt cu atentie sa nu rupem blatul si taiem marginile astfel incat sa obtinem o foaie cu margini drepte.

Dupa ce s-au racit foile, iar crema s-a intarit, ne apucam sa montam prajitura.

Fiecare foaie o taiem transversal, in doua jumatati egale. Obtinem astfel doua foi albe si doua foi negre.

Incepem cu o foaie neagra peste care punem cateva linguri de crema, nivelam. Pregatim o foaie alba pe care o ungem cu dulceata de zmeura, o asezam peste crema cu stratul de dulceata dedesupt si presam un pic sa se egalizeze crema. Deasupra foii albe, mai asezam un strat de dulceata de zmeura si alt strat de crema.

Asezam cea de-a doua foaie neagra, ultimul strat de crema, si cea de-a doua foaie alba unsa cu dulceata de zmeura.

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore, timp in care foile se inmoaie.

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 27 - 30 lei.

2

data viitoare incerc o crema de branza la aceasta prajitura.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Mon Cheri-0
Prajitura Mon Cheri-1
Prajitura Mon Cheri-2
Prajitura Mon Cheri-3
Prajitura Mon Cheri-4

COMENTARII (41)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

29.11.2014, 18:03

o bunatate

babi5

babi5 1

16.12.2014, 15:47

iri_iri

iri_iri 1

03.04.2015, 21:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!