Prajitura Mona-Lisa

de monik80 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 1223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blat 1:
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt.
  • Blat 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 plicuri cappuccino caramel sau cafea
  • 1 pachet margarina RAMA
  • 1 deget apa
  • Glazura:
  • 1 tub Finetti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mona-Lisa:

Blat 1:

Se bat albusurile bine cu zaharul si dupa aceea cu o lingura amestecam nuca de cocos, faina si praful de copt.

Incorporam bine toate ingredientele si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru cca 5 minute sau pana cand se face o pojghita deasupra.

Intre timp ne apucam de blatul 2.

Batem albusurile cu zaharul, punem galbenusurile unu cate unu, iar apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao si amestecam bine cu o lingura.

Blatul 2 se pune peste blatul 1 si se da la cuptor cca 30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema se face pe aburi.

Punem galbenusurile si zaharul intr-un vas deasupra unei oale cu apa, batem bine galbenusurile cu zaharul si apa, iar cand crema incepe sa se ingroase punem si cele 3 plicuri de cappucccino si batem bine pana cand crema se ingroasa.

Rece se amesteca cu 250 g margarina si se pune pe suprafata prajiturii, dupa care se da la frigider cam 10 minute.

Intre timp topim si Finetti si se intinde deasupra cremei.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Mona-Lisa 375679
retete culinare - Prajitura Mona-Lisa 375680

COMENTARII (9)

dantes 1

14.04.2015, 07:19

Delicioasa!

mirela0911 1

14.04.2015, 15:32

Buna praji!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: