Prajitura Mozaic

de Bianca_Sacuiu in Prajituri, 11 Mai 2013 | 5971 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de cativa ani de la o profesoara din scoala generala, este printre primele retete care le-am facut cand am inceput sa gatesc!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 galbenusuri
  • 250g margarina
  • 200g zahar
  • 300g faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 1 pahar mare (de apa) cu lapte dulce sau acru
  • 2 linguri cacao

Bezea

  • 4 albusuri
  • 300g zahar

Glazura

  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mozaic:

Se freaca zaharul cu margarina, apoi treptat, se adauga galbenusurile, coaja de lamaie/portocala, laptele si faina in care a fost pus in prealabil praful de copt si cele 2 linguri de cacao.

Aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Cand aluatul este gata se prepara bezeaua si glazura.

Bezeaua: Albusurile se bat spuma cu mixerul si se adauga cele 300g zahar.Bezeaua se bate pe baie de abur pana se intareste, apoi se pune peste coca calda.

Peste bezea se pune urmatoarea glazura.

Glazura:Apa se fierbe cu zaharul si cacao pana obtinem o compozitie omogena.Glazura se toarna peste bezea si se orneaza cu ajutorul unei furculite, traversand cu dintii dintr-o parte in alta a tavii.

Se pot folosi si fulgi de ciocolata in loc de glazura.

 

 

COMENTARII (13)

Bianca_Sacuiu 1

12.05.2013, 12:04

Bine v-am gasit! Si multumesc de aprecieri! :*

Aurelia 07_07 1

12.05.2013, 14:28

Super buna

Dea_Dea 1

12.05.2013, 17:46

Buna buna praji!!
Vine ai venit!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: