Prajitura Mozaic

de Bianca_Sacuiu in Prajituri, 11 Mai 2013 | 9688 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de cativa ani de la o profesoara din scoala generala, este printre primele retete care le-am facut cand am inceput sa gatesc!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 galbenusuri
  • 250g margarina
  • 200g zahar
  • 300g faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 1 pahar mare (de apa) cu lapte dulce sau acru
  • 2 linguri cacao

Bezea

  • 4 albusuri
  • 300g zahar

Glazura

  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mozaic:

Se freaca zaharul cu margarina, apoi treptat, se adauga galbenusurile, coaja de lamaie/portocala, laptele si faina in care a fost pus in prealabil praful de copt si cele 2 linguri de cacao.

Aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Cand aluatul este gata se prepara bezeaua si glazura.

Bezeaua: Albusurile se bat spuma cu mixerul si se adauga cele 300g zahar.Bezeaua se bate pe baie de abur pana se intareste, apoi se pune peste coca calda.

Peste bezea se pune urmatoarea glazura.

Glazura:Apa se fierbe cu zaharul si cacao pana obtinem o compozitie omogena.Glazura se toarna peste bezea si se orneaza cu ajutorul unei furculite, traversand cu dintii dintr-o parte in alta a tavii.

Se pot folosi si fulgi de ciocolata in loc de glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mozaic" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Bianca_Sacuiu 1

12.05.2013, 12:04

Bine v-am gasit! Si multumesc de aprecieri! :*

Aurelia 07_07 1

12.05.2013, 14:28

Super buna

Dea_Dea 1

12.05.2013, 17:46

Buna buna praji!!
Vine ai venit!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Cardinal