Prajitura multra de scortisoara

de cristeena20 in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 3173 vizualizari

 

E unul din prajiturile traditionale portugheze facuta in regiunea Coimbrei numita si Bolo Mulatro . Pe cat de simpla pare , pe atat e de aromata si de pufoasa. daca va place aroma de scortisoara faceti aceasta prajitura pentru a o servi la o ciocolata calda sau o cafea .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 2 -3 lingurite de scortisoara macinata
  • 500 ml lapte gras
  • 2-3 linguri de unt topit
  • 2 lingurite de bicarbonat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura multra de scortisoara:

  • Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul  
  • Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele .
  • La final adaugam untul topit si racit .
  • amestecam energic si turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc , care a fost unsa cu unt si pudrata cu faina.
  • Nu va speriati ca este prea lichida. Cand se da la cuptor , dupa 30 minute o controlam sa vedem daca e coapta cu un betisor. Nu trebuie sa lasma sa se usuce prea tare. 
  • La final , cand e rece arata ca un chec mai umed si , datorita bicarbonatului va iesi cu bule de aer in el. Este deosebit de parfumat si placut la gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura multra de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie