Prajitura Multicolorata cu fructe

de anuta in Prajituri, 12 Mar 2016 | 3821 vizualizari

 

Asta este reteta mea creata pentru fetele mele si sper sa o prepare la randul lor pentru fetele lor:))

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi din cate;
  • 5 oua,5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 3 linguri de ulei,
  • coaja rasa de lamaie,
  • un praf de sare umplutura rosie;
  • piure din 500 g capsuni coapte + un plic de geletina (10 g) umplutura galbena;
  • piure din pulpa de mandarine (500 g mandarine) + un plic gelatina umplutura verde;
  • piure din 4-5 kiwi mari si coapte + 2 plicuri de tort-gelle
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Multicolorata cu fructe:

1. Se prepara blaturile separat in 2 tavi, mixand albusurile cu un praf de sare si zaharul, galbenusurile frecate cu uleiul se adauga peste albusuri, se dauga si coaja rasa apoi faina. Se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt cate 20 min. la foc potrivit.

Se desprind blaturile de pe hartie si apoi se taie fiecare in cate 2 jumatati egale

2. Se dau la blendercapsunile coapte, spalate si zvantate apoi piureul obtinut se amesteca cu un plic de gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. La fel se procedeaza si cu piureul din pulpa de mandarina.

Intr-o tavita mai inalta si de dimensiunea blaturilor asezam primul blat apoi turnam piureul de capsuni, acoperim cu al 2 lea blat, presand usor cu mana, turnam piureul din mandarine, acoperim cu al 3 lea blat. Deasupra turnam piureul de kiwi pe care l-am dat intr-un clocot amestecat cu praful de tort gelle. Lasam la rece 2 ore apoi portionam si decoram cu fructe prajitura.                                                      

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Multicolorata cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ksenya 1

14.03.2016, 08:00

ce culori vesele

mihaelar63 1

15.03.2016, 00:42

Vesela si delicioasa

Anett 1

03.05.2022, 01:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Martisor