Prajitura ''Mumulina''

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Ian 2013 | 52797 vizualizari

 

De obicei cand dau peste o reteta,sau imi este data,o redenumesc,pentru ca sigur mai adaug si de la mine ceva....nu ma pot abtine...
Momentan n-am decat fotografia finala,n-am detailat.Urmeaza,ca nu stiam ca ajung si pe aici.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 120 g ciocolata amaruie ( eu am folosit din aceea cu peste 50% cacao)
  • 85 g unt ( eu am folosit margarina rama,ma impac bine cu ea)
  • 1 lingurita ness ( care se dizolva in 1/2 lingura apa fierbinte)
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un varf cutit cu sare
  • 1/2 cana miez de nuca
  • CREMA
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale( margarina rama)
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • GLAZURA
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness ( dizolvate in 1/2 lingura apa fierbinte)
  • Optional,ornat cu frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Mumulina'':

BLATUL:Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se adauga zaharul si vanilia si ouale, pe rand, mixand pana compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea si se adauga miezul de nuca taiat mai mare. Aluatul se intinde in tava (tava mai mica decat cea obisnuita, nu stiu sa va zic dimensiunile, dar exista un set de trei tavi, folositi tava mijlocie) si se da la cuptorul incalzit, cca 25 minute.

CREMA :Se amesteca bine toate ingredientele pana devin omogene si se intind peste blatul racit. Se da la rece cca 1 ora. Apoi se glazureaza cu combinatia de ciocolata, unt, frisca, ness, toate pe baie de abur.

Optional se orneaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Mumulina''" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers