Prajitura neagra

de camelia75 in Prajituri, 14 Mai 2014 | 1403 vizualizari

 

O prajitura rapida,gustoasa si foarte pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 220 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 70 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 gr unt
  • Pentru glazura:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • 4 linguri cu zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura neagra:

1 Mixati ouale cu zaharul pana amestecul devine cremos,apoi adaugati untul.

2.Amestecati faina cernuta cu praful de copt si cacao,apoi o puneti peste amestecul cu oua.

3.Ungeti baza si peretii vasului interior cu unt apoi turnati compozitia uniform.

4.Apasati MENU,selectati programul BAKE,temperatura de 180 gr si timpul 45 de minute.Apasati START si inchideti capacul.

5.Dupa ce programul s-a finalizat deconectati de la sursa de curent si turnati glazura.

6.Scoateti prajitura din vas dupa ce s-a racit.

Glazura

Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaua.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura neagra 319105
retete culinare - Prajitura neagra 319106
retete culinare - Prajitura neagra 319107
retete culinare - Prajitura neagra 319108
retete culinare - Prajitura neagra 319109
retete culinare - Prajitura neagra 319111

COMENTARII (15)

Constelatialeu 1

14.05.2014, 18:45

Rocsi 1

14.05.2014, 19:55

Buna!

simona72 1

14.05.2014, 19:58

Iamiii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55