Prăjitură Negresă

de ionix in Prajituri, 9 Apr 2010 | 8384 vizualizari

 

reteta de negresa o am de la soacra… cu mici modificari :D

 

INGREDIENTE

  • o cana si ½ zahar
  • 5 oua
  • O cana cu varf de faina
  • ½ cana lapte
  • 6 linguri cu cacao
  • 200 g unt
  • O cana cu nuca tocata marunt
  • 1 plic praf de copt
  • O esenta de rom
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Negresă:

Se fierbe laptele impreuna cu zaharul, untul si 4 linguri cu cacao.

Lasi sa dea in clocot, timp in care zaharul se va topi. Dupa ce a dat in clocot se da la racit.

Din compozitia de lapte pui 20 de linguri intr-un bol si adaugi restul de 2 linguri cu cacao. Amestecul cu restul de cacao se da la racit si se va folosi la glazura.

Laptele racit, nu cel pt glazura, se pune intr-un bol mare si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le turnam incet peste laptele cu galbenusuri.

Se amesteca de jos in sus si continuam sa amestecam asa adaugand faina cu praful de copt.

Dupa ce am incorporate si faina, punem nucile si romul amestecand tot de jos in sus.

Intr-o tava punem hartie de copt si turnam compozitia.

Se da la cuptorul incins la foc mediu timp de 20-25 de min. se face testul cu scobitoare inainte de a scoate prajitura.

Se lasa un pic la racit si apoi turnam glazura.

Dam la rece cateva ore si apoi ornam cu frisca.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am taiat nucile si nu le-am macinat pt ca mi-am dorit sa iasa deasupra.

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură Negresă-0
Prăjitură Negresă-1
Prăjitură Negresă-2
Prăjitură Negresă-3
Prăjitură Negresă-4
Prăjitură Negresă-5
Prăjitură Negresă-6
Prăjitură Negresă-7
Prăjitură Negresă-8

COMENTARII (18)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

13.04.2010, 18:46

pai si ce o mai tii, doneaz-o ca tu am inteles ca nu poti acum!
hai ca dau la schimb o felie de tort de la mine peste 2 saptamani face fata mica un an si iar o pun de un tort.Caut pe aici sa vad ce ide de creme mai adun.

ionix

ionix 1

14.04.2010, 21:29

iar o pui de tort? ehe, harnicuta ca o albinuta esti... am donat-o mamei, nu mai am

silvi0ara

silvi0ara 1

15.04.2010, 12:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!