Prăjitură Negresă

de ionix in Prajituri, 9 Apr 2010 | 12901 vizualizari

 

reteta de negresa o am de la soacra… cu mici modificari :D

 

INGREDIENTE

  • o cana si ½ zahar
  • 5 oua
  • O cana cu varf de faina
  • ½ cana lapte
  • 6 linguri cu cacao
  • 200 g unt
  • O cana cu nuca tocata marunt
  • 1 plic praf de copt
  • O esenta de rom
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Negresă:

Se fierbe laptele impreuna cu zaharul, untul si 4 linguri cu cacao.

Lasi sa dea in clocot, timp in care zaharul se va topi. Dupa ce a dat in clocot se da la racit.

Din compozitia de lapte pui 20 de linguri intr-un bol si adaugi restul de 2 linguri cu cacao. Amestecul cu restul de cacao se da la racit si se va folosi la glazura.

Laptele racit, nu cel pt glazura, se pune intr-un bol mare si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le turnam incet peste laptele cu galbenusuri.

Se amesteca de jos in sus si continuam sa amestecam asa adaugand faina cu praful de copt.

Dupa ce am incorporate si faina, punem nucile si romul amestecand tot de jos in sus.

Intr-o tava punem hartie de copt si turnam compozitia.

Se da la cuptorul incins la foc mediu timp de 20-25 de min. se face testul cu scobitoare inainte de a scoate prajitura.

Se lasa un pic la racit si apoi turnam glazura.

Dam la rece cateva ore si apoi ornam cu frisca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am taiat nucile si nu le-am macinat pt ca mi-am dorit sa iasa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Negresă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

13.04.2010, 18:46

pai si ce o mai tii, doneaz-o ca tu am inteles ca nu poti acum!
hai ca dau la schimb o felie de tort de la mine peste 2 saptamani face fata mica un an si iar o pun de un tort.Caut pe aici sa vad ce ide de creme mai adun.

ionix 1

14.04.2010, 21:29

iar o pui de tort? ehe, harnicuta ca o albinuta esti... am donat-o mamei, nu mai am

silvi0ara 1

15.04.2010, 12:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec