Prajitura Negresa cu gem si bezea

de diana_k in Prajituri, 21 Feb 2014 | 35774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • tava mare 35/24cm
  • blatul de nuca:
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuci tocate marunt
  • 400 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 praf de copt (10g)
  • 2-3 linguri de cacao
  • + 1 borcan gem de caise
  • bezeaua:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Negresa cu gem si bezea:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi maresc considerabil volumul, se adauga nuca, apoi faina, praful de copt, romul si la final laptele. Se amesteca usor si se toarna compozita in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pe doar jumatate.

Intre timp se bat spuma albusurile cu zaharul.

Cand blatul este copt doar usor la suprafata se scoate din cuptor, se unge cu un strat generos de gem si se pun albusurile batute spuma. Cu dosul unei lingurii se fac varfuri de bezea. Introducem tava  inapoi la cuptor si micsoram focul la 150 de grade C si o coacem pana bezeaua devine usor rumenita.

Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor pana a doua zi cand o putem taia cu un cutit incalzit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

emilromania 1

22.09.2014, 16:15

Fara suparare dar ai uitat sa pui cacao in blat la descriere....in rest este si arata superbbbbbb (a).

mary1701 1

02.03.2015, 15:35

daca nu am nuca pot face blatul fara? cum se modifica proportiile ingredientelor daca nu adaug nuca?

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bors