Prajitura nemteasca

de Giana in Prajituri, 9 Oct 2013 | 3851 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 3 oua
  • 1 pahar zahar (am masurat cu pahar de 200 ml)
  • 70 ml lapte
  • 70 ml iaurt
  • 70 ml ulei
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de portocale

Pentru crema:

  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt

Zahar pudra pt ornat

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura nemteasca:

Mai intai pregatim crema:

Intr-o cratita se amesteca cu telul laptele, oul, zaharul, faina si amidonul alimentar. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul incontinuu pt a nu se forma cocoloase. Dupa ce se ingroasa crema (trebuie sa arate ca o budinca), se ia cratita de pe foc, se adauga untul, vanilia si se mixeaza timp de 3 minute. Daca vi se pare crema prea groasa mai puteti adauga putin lapte. Se lasa crema la racit.

Pentru chec:

Se mixeaza ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam uleiul, laptele si iaurtul si amestecam usor. Adaugam faina, praful de copt, esenta si omogenizam bine.

Compozitia obtinuta o varsam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm); lovim tava de cateva ori de blatul mesei pentru a nu ramane bule de aer in aluat. Introducem tava in cuptorul incins la 190 grade C si coacem checul timp de 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este copt scoatem tava din cuptor si rasturnam checul peste un prosop. Dupa ce s-a racit checul, taiem checul cu un cutit lung si il impartim in doua blaturi.

Amestecam crema si o intindem peste unul din blaturi, cel de-al doilea blat il punem deasupra cremei si-l ornam deasupra cu zahar pudra (eu am pus nuca de cocos si fistic).

Prajitura se serveste dupa ce e tinuta in frigider 2-3 ore. (E buna si calda, daca nu mai aveti rabdare)

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura nemteasca-0
Prajitura nemteasca-1
Prajitura nemteasca-2
Prajitura nemteasca-3
Prajitura nemteasca-4
Prajitura nemteasca-5
Prajitura nemteasca-6
Prajitura nemteasca-7
Prajitura nemteasca-8
Prajitura nemteasca-9
Prajitura nemteasca-10
Prajitura nemteasca-11
Prajitura nemteasca-12
Prajitura nemteasca-13

COMENTARII (24)

Giana

Giana 1

10.10.2013, 11:50

Va multumesc frumos!

mirela0911

mirela0911 1

10.10.2013, 12:51

La multi ani frumosi si fericiti! praji arata tare bine!

Giana

Giana 1

10.10.2013, 14:03

Multumesc mult mult, si pt prajitura si pt urari.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!