Prajitura ninsa cu strugurei rosii, seminte de chia si de canepa

de Valclaudia in Prajituri, 26 Iul 2015 | 4059 vizualizari

 

m-am indragostit iremediabil de semintele de canepa! Chiar daca sunt destul de costisitoare, va recomand sa incercati aceasta combinatie, absolut divina! :x

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua mari de casa
  • 7 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • cca 700 gr. strugurei rosii
  • 250 gr. seminte de canepa
  • 4 linguri seminte de chia

Decor:

  • 100 gr. zahar pudra

   

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ninsa cu strugurei rosii, seminte de chia si de canepa:

Separam albusurile de galbenusuri.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul.

Picuram uleiul in fir subtire mixand la viteza mare.

Turnam apoi tot in fir subtire si apa minerala continuand mixatul.

Incorporam alternativ spuma de albusuri si faina, cu grija sa nu iasa aerul din spuma de albusuri.

Ungem tava cu ulei apoi o tapetam cu faina.

Turnam compozitia de blat in tava, nivela.

Presaram intai semintele de chia, apoi jumatate din semintele de canepa.

Asezam strugureii in strat uniform peste seminte iar la final presaram si cealalta parte de seminte de canepa.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute la 170 grade,pana trece testul scobitorii.

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca si o pudram cu zahar.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ninsa cu strugurei rosii, seminte de chia si de canepa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

miki_a 1

27.07.2015, 15:36

Ce colorit frumos are prajitura!!!

mihaelar63 1

28.07.2015, 08:27

M-ai facut curioasa . trebuie sa incerc

Moni_alex 1

28.07.2015, 12:41

super buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca