Prajitura ''Noapte venetiana''

de Elena30 in Prajituri, 1 Aug 2011 | 18466 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna!!

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 6albusuri,
  • 6lg zahar,
  • 100gr nuca de cocos,
  • 3lg faina,
  • 1 praf de copt
  • Blat negru:
  • 4oua ,
  • 4lg faina,
  • 4lg zahar,
  • 2lg cacao,
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 150gr zahar,
  • 5lg lapte,
  • 200gr unt,
  • 1 esenta vanilie
  • Glazura: 200 ml frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Noapte venetiana'':

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se strice albusurile. Se unge si se tapeteaza o tava de 20X30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.
Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor, sa nu se strice albusurile. Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece. Se coace 25-30 minute la 180C.
Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Untul se amesteca separat cu 2 pliculete de zahat vanilat, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca. Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora. Dupa ce se raceste punem deasupra frisca si ornam cu bilute colorate sau ciocolata rasa. POFTA BUNA!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura ''Noapte venetiana'' 118467
retete culinare - Prajitura ''Noapte venetiana'' 118468
retete culinare - Prajitura ''Noapte venetiana'' 118469

COMENTARII (17)

nadina73 1

03.08.2011, 23:49

Bun venit!

adry88 1

04.08.2011, 11:03

arata grozav

Giana 1

26.06.2014, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L