Prajitura Noaptea venetiana

de nadina73 in Prajituri, 31 Mar 2010 | 42907 vizualizari

 

extraordinar de buna

 

INGREDIENTE

  • blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 1oo g nuca de coco
  • 4 linguri de faina
  • blat maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • glazura:
  • 250 g cicoclata cu lapte
  • 60 g unt
  • 130 ml frisca lichida sau samantana
  • esenata de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri ramase de la blatu alb
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  •  pachet de unt
  • 3-4 vanilii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noaptea venetiana:

Blatul alb:


Se bat albusurile spuma tare apoi se pune zaharul ,apoi nuca de cocos si faina acest blat se pune intr-o tava unsa si tapetata si se lasa deoparte nu se pune in cuptor numai dupa ce sa pus si blatu maro


Blat maro:


se bat 4 albusuri bine apoi se pune zaharul dupa care se pune faina ,galbenusurile si praful de copt si cacaua apoi se toarna in tava peste blatul ablb dupa cae se pune la cuptor pnetru 30 minute aproximativ 160 grade


Crema:


6 galbenusuri ramase de la blatu alb se amesteca cu 6 linguri de faina,25o g zahar si 300 ml lapte se amesteca bine pe soba pana se imgroasa bine apoi se lasa la racit dupa care se amesteca cu untul frecat spuma crema obtinuta se intinde pe ste blat copt si racit


Glazura :


ciocolata se rupa bucatele si se pune intr-o cratita ,apoi se pune frisca ,untul si romul se lasa sa se toperasca bine apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca dupa care se intinde peste crema iar deasupra se decoreaza cu ................ce coriti




 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Noaptea venetiana 24317
retete culinare - Prajitura Noaptea venetiana 24319
retete culinare - Prajitura Noaptea venetiana 24325
retete culinare - Prajitura Noaptea venetiana 24326
retete culinare - Prajitura Noaptea venetiana 24327
retete culinare - Prajitura Noaptea venetiana 24328
retete culinare - Prajitura Noaptea venetiana 24329
retete culinare - Prajitura Noaptea venetiana 24535

COMENTARII (33)

adry88 1

25.04.2013, 09:53

excelenta

Bia2004 1

29.03.2015, 19:03

Am incercat-o,dar nu stiu din ce motiv crema mi-a iesit foarte subtire

nadina73 1

30.03.2015, 19:08

Buna Bia da acuma vad nu e trecut faina care se pune in pep.Deci in crema trebuie amestecat galbenusurile cu linguri de faina si apoi cu laptele,,,,,,,se pun pe foc amestecand continu pana se ingroasa.se lasa la racit.Se mixeaza untu si se amesteca cu pepu racit.Da e vina mea acuma vad nu e trecut faina.imi cer scuze

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54