Prajitura Noaptea venetiana

de nadina73 in Prajituri, 31 Mar 2010 | 43280 vizualizari

 

extraordinar de buna

 

INGREDIENTE

  • blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 1oo g nuca de coco
  • 4 linguri de faina
  • blat maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • glazura:
  • 250 g cicoclata cu lapte
  • 60 g unt
  • 130 ml frisca lichida sau samantana
  • esenata de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri ramase de la blatu alb
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  •  pachet de unt
  • 3-4 vanilii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noaptea venetiana:

Blatul alb:

Se bat albusurile spuma tare apoi se pune zaharul ,apoi nuca de cocos si faina acest blat se pune intr-o tava unsa si tapetata si se lasa deoparte nu se pune in cuptor numai dupa ce sa pus si blatu maro

 Blat maro:

se bat 4 albusuri bine apoi se pune zaharul dupa care se pune faina ,galbenusurile si praful de copt si cacaua apoi se toarna in tava peste blatul ablb dupa cae se pune la cuptor pnetru 30 minute aproximativ 160 grade

Crema:

6 galbenusuri ramase de la blatu alb se amesteca cu 6 linguri de faina,25o g zahar si 300 ml lapte se amesteca bine pe soba pana se imgroasa bine apoi se lasa la racit dupa care se amesteca cu untul frecat spuma crema obtinuta se intinde pe ste blat copt si racit

 Glazura :

ciocolata se rupa bucatele si se pune intr-o cratita ,apoi se pune frisca ,untul si romul se lasa sa se toperasca bine apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca dupa care se intinde peste crema iar deasupra se decoreaza cu ................ce coriti

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Noaptea venetiana-0
Prajitura Noaptea venetiana-1
Prajitura Noaptea venetiana-2
Prajitura Noaptea venetiana-3
Prajitura Noaptea venetiana-4
Prajitura Noaptea venetiana-5
Prajitura Noaptea venetiana-6
Prajitura Noaptea venetiana-7

COMENTARII (33)

adry88

adry88 1

25.04.2013, 09:53

excelenta

Bia2004

Bia2004 1

29.03.2015, 19:03

Am incercat-o,dar nu stiu din ce motiv crema mi-a iesit foarte subtire

nadina73

nadina73 1

30.03.2015, 19:08

Buna Bia da acuma vad nu e trecut faina care se pune in pep.Deci in crema trebuie amestecat galbenusurile cu linguri de faina si apoi cu laptele,,,,,,,se pun pe foc amestecand continu pana se ingroasa.se lasa la racit.Se mixeaza untu si se amesteca cu pepu racit.Da e vina mea acuma vad nu e trecut faina.imi cer scuze

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!