Prajitura noroioasa - Mississippi Mud Cake

de Catalina L in Dulciuri, 9 Mar 2016 | 3905 vizualizari

 

Vă invit să călătoriti în Statele Unite pentru a descoperi o prăjitură cu ciocolată si alune delicioasa cu Marshmallow ☁☁ .
Este o reteta traditionala care face referinta la malurile noroioase ale fluviului Mississippi.(mud = noroi)

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt, topit
  • 230 g de zahăr
  • 60 g de cacao
  • 4 oua mari
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 210 g de făină
  • 200g alune prăjite si tocate
  • 1 pungă mică de Marshmallow
  • 1 lingura praf de copt

Glazura:

  • 150 g de ciocolata
  • 1-2 linguri de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura noroioasa - Mississippi Mud Cake:

Intr-un castron mare se freaca untul topit cu zahărul, sarea și vanilia.

Se adaugă cacaoa, treptat ouăle usor batute și se amestecă. 

Se amestecă praful de copt cu faina. Se integreaza treptat făina și la urma alunele tocate. 

Se toarna intr-un plat uns.

Se coace la 180 ° C, timp de 20 de minute sau până când scobitoare introdusa in centrul iese aproape curata.

Se scoate din cuptor, si se acoperă în mod uniform cu Marshmallow. 

Dati din nou la cuptor timp de 5 minute. 

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu 1 lingura de lapte (sau de apa).

Cu ajutorul unei spatule, se amestecă energic pana devine lucioasa.

Se stropeste prajitura calda, cu glazura de ciocolata. 

Se lasa sa se răcească pana se intareste ciocolata .

Se taie portii si se serveste.

Pofta Buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura noroioasa - Mississippi Mud Cake" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Marshmallow fondant