Prajitura “O noapte la Venetia”

de gaby_duceag in Prajituri, 23 Iun 2013 | 68911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • Blat cocos
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 80 gr nuca cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat cacao
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf copt
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • un plic zahar vanilat
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 5 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura “O noapte la Venetia”:

Blat cocos.

Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e complet diluat. Te opresti doar cand nu mai simti cristale de zahar in compozitie.

Adaugi faina si nuca de cocos si omogenizezi amestecand usor de jos in sus.

Pregatesti o tava de 25/28 cm, o tapetezi cu ulei si faina sau cu hartie pentru copt  si intinzi uniform compozitia.

Preincalzeste cuptorul

Blatul de cacao.

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile pana devin spuma, adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat.

Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca usor de jos in sus. Distribuie cu  lingura, uniform, compozitia peste cea de cocos ai niveleaza usor.

Da tava in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu pentru 15-20 minute . Fa testul cu scobitoarea.

Lasa la racit si desprinde-i  hartia de copt doar cand blatul e complet rece.

Crema

Mixeaza  galbenusurile cu zaharul, apoi adauga laptele si pune bolul pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa.

Adauga zaharul vanilat  Lasa sa se raceasca.

Mixeaza usor untul apoi adauga crema de galbenusuri complet rece si omogenizeaza amestecand usor. Intinde uniform crema peste blatul rece si niveleaza.

Da tava la rece.

Glazura.

Pune intr-o craticioara  ingredientele, pe foc mic, pana obtii o compozitie omogena.

Raceste si intinde uniform  glazura obtinuta peste crema.N-o pune calduta, risti sa strici stratul de crema.

Portioneaz-o cu-n cutit simtat,subtire.

E grozav de buna!

Sursa .

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura “O noapte la Venetia”-0
Prajitura “O noapte la Venetia”-1

COMENTARII (42)

GinaA

GinaA 1

25.04.2014, 19:18

O noapte la Venetia a fost una dintre prajiturile pe care le-am pregatit anul acesta,de Paste.Un deliciu.E foarte buna si,asa cum spune si Valeria,este foarte simplu de facut.Spor la treaba celor pofticiosi.Felicitari pentru postare,

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

08.01.2015, 15:16

am sa incerc si eu,un deliciu la favorit cu ea

corana

corana 1

26.07.2015, 00:01

Trebuie să credeţi cu fermitate că, atunci când continuaţi să fiţi perseverenţi, în final veţi avea succes. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: corana22@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!