Prajitura "O noapte la Venetia"

de anca_rm in Prajituri, 6 Mai 2014 | 14628 vizualizari

 

Am vazut-o la mai multi bucatarasi si trebuia sa o incerc . Este buna si arata bine :).
Am facut reteta de la Miha .

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 3 linguri faina
  • Blat negru:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina sau amidon
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "O noapte la Venetia":

Blat alb:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul.

Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(20x30)

Blat cu cacao:

Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam bine.

Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor.

Apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Amestecam usor cu o spatula sau o lingura de lemn .

Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute innainte sa-l scaotem facem testul cu scobitoarea .

Scoatem blatul  si-l lasam la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema, se adauga faina ,se toarna laptele, si se omogenizeaza .

Punem la fiert pe foc mic.

Se fierbe pana compozitia se ingroasa, fara a da in clocot.

Se da deoparte si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si se incorporeaza treptat untul.

Se bate cu mixerul pana cand se spumeaza si nu mai este unt neincorporat.

Crema se pune peste blatul racit si se niveleaza.

Pentru glazura se topeste ciocoltata impreuna cu frisca la foc mic .

Peste crema se toarna glazura de ciocolata

Prajitura se da la frigider pentru un timp (minim 2 ore) , trebuie sa se raceasca si sa sa intareasca crema si glazura , apoi se portioneaza .

Sursa

 

 

TIPS-URI

1

mancati cu pofta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 316808
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 316809
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 316810
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 316811
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 316812
retete culinare - Prajitura "O noapte la Venetia" 316813

COMENTARII (27)

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:04

laura_n 1

07.05.2014, 13:08

foarte faina!

Valclaudia 1

07.05.2014, 19:38

arata excelent!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S